Gabeljani slavili na domaćem terenu

Četiri gola u remiju GOŠK-a i Mladosti

Iako se većim dijelom ovog susreta igrao dosadan i poprilično slab nogomet, na kraju su postignuta četiri pogotka i gotovo sve šanse za gol su iskorištene
Sport / Nogomet | 15. 10. 2017. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK i Mladost remizirali su 2:2 u susretu 11. kola Premijer lige BiH.

Iako se većim dijelom ovog susreta igrao dosadan i poprilično slab nogomet, na kraju su postignuta četiri pogotka i gotovo sve šanse za gol su iskorištene.

Više od pola sata igre nije donijelo ništa, a zatim je GOŠK krenuo nešto ozbiljnije prema protivničkom golu. Ramić je imao dva pokušaja prema Veliću koji brani njegove udarce, ali je u 37. minuti domaći tim poveo. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Bošnjak za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku do 62. minute uzbuđenja nije bilo.

Gosti su uspjeli da iz prve šanse dođu do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je Mišić. Kratko je radost gostiju trajala. Tri minute kasnije Rijad Kobiljar lijepim golom donosi novo vodstvo domaćim od 2:1, prenosi SportSport.ba.

Međutim, Mladost je u 78. minuti ponovo poravnala rezultat. Rezervist Karahmet je iskoristio dobru šansu u kojoj se našao i pogodio je za 2:2 u 78. minuti.

Do kraja susreta još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Ipak, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Četiri susreta 11. kola odigrana su u subotu, a iznenađenje je priredio Borac koji je osvojio bod u Mostaru protiv Zrinjskog. Sarajevo je u derbiju kola u Tuzli pobijedilo Slobodu sa 3:1.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close