Kane, Harry Kane

Centarfor Tottenhama izjednačio rekord po broju golova u jednoj godini

Kane je golovima protiv Burnleyja ujedno prestigao Thierryja Henryja (34 gola 2004. godine) i Robina van Persieja (35, 2011.).
Sport / Nogomet | 23. 12. 2017. u 23:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojim hat-trickom protiv Burnleyja, napadač Tottenhama Harry Kane dostigao je legendarnog Alana Shearera po broju postignutih zgoditaka u engleskoj Premier ligi u tijeku jedne kalendarske godine.

Kane je u 2017. do sada protivničke mreže pogađao 36 puta, baš kao i Shearer daleke 1995. godine. Napadač Tottenhama je ovih 36 golova postigao u 35 ligaških utakmica, dok su Sheareru za to postignuće trebale 42 utakmice.

Kane je golovima protiv Burnleyja ujedno prestigao Thierryja Henryja (34 gola 2004. godine) i Robina van Persieja (35, 2011.).

Harry Kane je sada došao u poziciju da postane novi rekorder po broju golova u Premier ligi tijekom jedne kalendarske godine, pod uvjetom da pogodi protiv Southamptona, s kojim se njegov klub sastaje u vrijeme tzv. Boxing Day kola u prvenstvu (utakmica se igra 26, prosinca). Ne pođe li mu to za nogom na utakmici protiv Southamptona, ostaje mu još jedna prilika u ovoj godini, na utakmici protiv West Ham Uniteda 30. prosinca.

Kane je u ovoj godini postigao sedam hat-trickova za Tottenham Hotspur - pet u Premier ligi, jednom u Ligi prvaka i jednom u FA kupu.

Inače, u ligama petice u ovoj su godini više golova od njega u svim natjecanjima postizali jedino Edinson Cavani i veliki Lionel Messi (oba po 50). Kane je ukupno u 2017. godini, u svim natjecanjima, 46 puta pogodio protivničku mrežu.

Pobjedom protiv Burnleyja Tottenham je došao do ukupno 34 boda u dosadašnjem dijelu prvenstva, što ih dovodi na petu poziciju, s jednim bodom zaostatka za Liverpoolom.

Kopirati
Drag cursor here to close