Futsal

Centar iskoristio neigranje prvaka, Zrinjski upisao drugi trijumf zaredom

Kako se stvari razvijaju trojka (Centar, Salines i Mostar SG) se polako odvaja od ostatka lige, Brotnjo je na četvrtom mjestu s 10 bodova, ali su sada sve bliži Sloga i Zrinjski.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2019. u 09:45 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice sedmog kola u Premijerfutsal ligi odigrane su proteklog vikenda. Došlo je do promjene na vrhu tablice, ali treba uzeti u obzir činjenicu da upravo do ovog kola vodeći Mostar SG nije igrao svoju utakmicu u gostima protiv Tanga zbog nastupa u Ligi prvaka. To je prije svega iskoristio Centar koji je preuzeo prvo mjesto ispred Salinesa koji je uz Mostar SG i dalje jedina neporažena momčad prvenstva.

Centar nije imao problema protiv Kaskade koja je teško stradala u maloj Skenderiji. Nedžad Hodžić se tri puta upisao u strijelce, Emir Đuderija jednom manje dok su po jedan gol postigli Amel Handžić, Ibrahim Hršumović i Emir Omerhodžić u trijumfu 8:3.
Drugi vezani i najteži u dosadašnjem dijelu sezonu upisala je momčad Brotnja na gostovanju u Tuzli. Salines je ususretu koji je trebao biti derbi kola upisao pobjedu 9:3, dvostruki strijelci su bili Nermin Kahvedžić, DeniImširović i Dejan Trifković. Momčad Brotnja je nakon osvojenog boda u Mostaru, pomalo neočekivano upisala dva vezana poraza.

Mostarski Zrinjski je stigao do druge pobjede zaredom, prve na domaćem terenu ove sezone. Seljak iz Livna je poveo preko Mladena Čećure, ali je Zrinjski uzvratio brzo u sljedećoj minuti zahvaljujući Luki Peharu što je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena. U tom prvom poluvremenu isključen je trener gostiju Ivo Krezo zbog nesportskog ponašanja, dok se na drugoj strani povrijedio najbolji igrač Zrinjskog Darko Raguž. Tih 1:1 dugo je stajalo na semaforu, sve do 34 minute, kada Ivan Sušac šalje loptu iza leđa gostujućeg golmana. U istoj minuti Mladen Raguž povećava prednost Zrinjskog koju gosti nisu mogli dostići do kraja. Luka Pehar je drugim golom potvrdio trijumf Zrinjskog 4:2. Nakon ove pobjede Zrinjski se probio na šesto mjesto i trenutačno ima sedam bodova na svom kontu.

Beli Anđeo je tri utakmice zaredom bez poraza, nakon slavlja u petom kolu, u posljednja dva je ova momčad uzela po bod. Kako su u prošlom kolu izvukli jedan, tako su u ovom ostali bez dva. Dvoboj protiv Sloge je ponudio puno uzbuđenja s obzirom na to da gosti prvi vodili (Milanović), ali su onda domaćini prvo preko Arnautovića i Erića napravili preokret koji je upotpunio autogolom Milanović. Tu golijadi nije bio kraj, gosti se ne predaju pa za dvije minute Petak i Lataić vraćaju utakmicu na početak. Da stvar bude zanimljivija, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, završilo je 3:3.

Kako se stvari razvijaju trojka (Centar, Salines i Mostar SG) se polako odvaja od ostatka lige, Brotnjo je na četvrtom mjestu s 10 bodova, ali su sada sve bliži Sloga i Zrinjski koji imaju bod odnosno tri manje. Međutim ne treba zapostaviti niti podatak da je razlika između posljednjeg Tanga i šestog Zrinjskog tek četiri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close