3. kolo

Čelik u najjačem sastavu na gostovanju u Mostaru

Nogometaši Čelika dobro su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. Pobjeda na Pecari i remi protiv Sarajeva na Bilinom polju sigurno mogu da zadovolje probirljivu zeničku publiku.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zeničani ove sezone žele da se bore za sami vrh ljestvice tako da će morati osvajati bodove kako na domaćem tako i na gostujućim terenima. Naredno kolo za crno-crvene donosi teško gostovanje u Mostaru. Zeničani idu na megdan Veležu, koji je povratničku sezonu u Premijer ligi otvorio s dva poraza.

Izabranici Ibre Rahimića su veoma loše ušli u novu sezonu što su njihovi protivnici Mladost i Zrinjski iskoristili. Klub s Bilinog polja ako želi da bude u vrhu onda i na gostovanju u Vrapčićima mora ići na pobjedu.

Razlog više za zadovoljstvo stručni stožerom na čelu s Hasanom Ozerom ima u vidu povratnika u tim Ševke Okića, te Tomislava Raguža koji su zbog povreda propustili derbi protiv Sarajeva. Za gostovanje u Mostaru biće spreman i Tarik Isić koji je u finišu utakmice protiv Sarajeva napustio teren zbog ozljede.

Čelik po tradiciji loše prolazi u Mostaru, a posljednju i jedinu pobjedu u gostima protiv Veleža ostvarili su prije šest godina kada je bilo 0:2 za Zeničane, a strijelac oba gola bio je Jasmin Mešanović. Posljednji susret prije nego što će prije tri sezone popularni Rođeni ispasti iz Premijer lige, završen je podjelom bodova 0:0 na stadionu Rođeni.

Nema sumnje da se u subotu očekuje jedna dobra i otvorena utakmica u kojoj bi trebali najviše profitirati oni koji dođu na stadion.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close