Dugovi

Čelik s neriješenim problemima ulazi u pripreme za sljedeću sezonu

Sport / Nogomet | 31. 05. 2017. u 12:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspjeha koji su nogometaši NK Čelika ostvarili u okviru natjecanja u Ligi za ostanak aktualni predsjednik kluba Selvedin Šatorović u srijedu je govorio o problemima u ovom klubu.

Po njegovim riječima klub je ostvario svoj cilj, jer je osigurao sportski ostanak u društvu najboljih bh. klubova i na drugostupanjskom povjerenstvu dobio licencu za nastup u sljedećoj sezoni premijerligaškog natjecanja.

''Mi ćemo se i sljedeće godine natjecati u Premijer ligi, jer smo izborili ostanak na zelenom terenu, a završena je i priča oko dobivanja licence. Ukupna sredstva utrošena za dobivanje licence iznose 157.659 KM, a od priloga građana prikupljeno je 16.829 KM. Grad Zenica je uplatio 77.000 KM, dok je razlika sredstava uplaćena za dobivanje licence posuđena i dijelom odvojena od plaća i naknadna igračima i stručnom stožeru'', kazao je Selvedin Šatorović.

Ono što u ovom trenutku brine članove Upravnog odbora Čelika je kratak rok do početka priprema za sljedeću natjecateljsku sezonu, s obzirom na to da za petanaestak dana trebaju početi pripreme i da se moraju osigurati sredstva za normalan rad.

Prozivka igrača bi trebala biti već 12. lipnja, a velikom broju standardnih, ali i ''prekobrojnih'', igrača istekli su ugovori, tako da će i ovo ljeto biti problematično za odabir momčadi koja bi trebala braniti boje kluba u nadolazećoj sezoni.

Upravni odbor je limitiran u radu, s obzirom na to da nije završen sav posao oko usvajanja reprograma za vraćanje dugovanja koje je klub nakupio proteklih desetak i više godina.

Ipak, u klubu vjeruju da se ne bi trebalo biti problema oko načina reprogramiranja svih dugovanja, a ne samo onog koji se duguje Poreznoj upravi FBiH. Proteklih pet mjeseci pokazalo je da u klubu postoje jasni programi čija bi realizacija mogla ponovno, za nekoliko godina, dovesti ovu udrugu građana među najkvalitetnije sportske organizacije u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close