Premijer liga BiH

Čelik na svom terenu remizirao protiv Radnika

Zeničani su, tako, nakon četiri uzastopna poraza i skoro puna četiri mjeseca bez bodova, danas pred oko 1.000 svojih navijača na Bilinom polju osvojili bod.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2020. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Čelik-Radnik

Utakmicom između Čelika i Radnika, koja je završila neriješenim rezultatom 1:1, okonačno je 21. kolo BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Zeničani su, tako, nakon četiri uzastopna poraza i skoro puna četiri mjeseca bez bodova, danas pred oko 1.000 svojih navijača na Bilinom polju osvojili bod, ali su ostali na pretposljednjem, 11. mjestu na ljestvici. Radnik je ovim bodom zadržao šestu poziciju.

Susret je počeo terenskom inicijativom Čelika, koji nije uspio postići i gol, da bi gosti preko Stefana Janjića u 40. minuti došli u vodstvo od 1:0. Janjić je, nakon slobodnog udarca sa desne strane, u petercu domaćina prihvatio odbijenu loptu te lako pogodio mrežu.

Čelikov Ermin Huseinbašić pogodio je u 43. minuti iz slobodnog udarca spoj desne stative i prečke vratara Radnika Luke Bilobrka, a Čelik je poravnao u 61. minuti.

Ševkija Resić iskoristio je nesporazum u obrani Radnika te iskosa sa lijeve strane prihvatio loptu, zaobišao i vratara Bilobrka i pogodio za konačnih 1:1.

Domaćini su, nakon što je Huseinbašić u 65. minuti srušen u 16-ercu gostiju, a sudac Adis Mulahasanović dosudio slobodni udarac, mogli i potpuno preokrenuti rezultat u svoju korist, ali je šut Aidina Mahmutovića sa "bijele točke" otišao preko prečke. Radnik je u 73. minuti imao priliku za novo vodstvo, ali je Damir Peco sa oko 13 metara pogodio prečku.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa su ova dva kluba i šesti put remizirali u premijerligaškim duelima. Zeničani su u ovom susretu ponovno igrali bez stranih igrača i trenera Umita Ozata, koji je, pak, danas iz sastava odlučio izostaviti stopera Kenana Horića. Fenan Salčinović susret je propustio zbog tri žuta kartona, a Marijo Crnički zbog ozlijede.

Rezultati by SofaScore

Svi rezultati 21. kola

Zrinjski – Sloboda 2:0
Borac – Sarajevo 0:2
Mladost DK – Široki Brijeg 2:3
Zvijezda 09 – Željezničar 0:3
Tuzla City – Velež 0:0
Čelik - Radnik 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close