Porezna na potezu

Čelik će do početka sezone imati deblokiran račun

Dug s kamatama, kako kaže Đugum, doseže samo nešto manje od osam milijuna KM.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2018. u 15:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Stadion Čelika

Nogometni klub Čelik do početka nove sezone imat će deblokiran transakcijski račun, izjavio je danas Feni direktor Ismet Đugum.

To će zeničkom klubu napokon omogućiti normalno i zakonsko poslovanje, jer je račun već nekoliko godina blokiran zbog, za naše uvjete, ogromnog poreznog duga. Dug s kamatama, kako kaže Đugum, doseže samo nešto manje od osam milijuna KM.

''Svakog dana, da ne kažem svakog trenutka, očekujemo poziv iz Porezne uprave FBiH da idemo u Sarajevo na potpis ugovora o reprogramu. Sve smo tražene uvjete ispunili i dokaze o tome dostavili Kantonalnoj poreznoj upravi ZDK-a. Nadam se da bismo već do kraja ovog tjedna mogli imati deblokiran račun, a najdalje iduće, jer moramo imati potpisan ugovor o reprogramu što prije. Sve to kako bismo mogli registrirati strane igrače, za koje se trener Adnan Ornek odluči angažirati, a koji su trenutno na probi sa ekipom u Turskoj'', ističe Đugum.

Dodo je da nešto manje od tri milijuna poreznog duga otpada na glavnicu, dok je čak pet milijuna duga po osnovu zateznih kamata.

''Ugovor će biti isplaćen za 10 godina, odnosno na 120 mjesečnih rata. Rata će iznositi oko 22.000 KM, što će, na osnovu prošlogodišnje odluke Gradskog vijeća, plaćati grad Zenica. Rate se moraju isplaćivati redovno, jer se ne smije riskirati da bude raskinut ugovor'', objašnjava direktor Čelika.

Kopirati
Drag cursor here to close