Incijatori Superlige

Čeferin zaprijetio Realu, Barceloni i Juventusu: Nećete igrati Ligu prvaka

Projekt Superlige koji je doživio fijasko još nisu napustili Real, Barcelona, Juventus i Milan, koji je najbliži odluci o izlasku.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2021. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin danas je u razgovoru za "The Associated Press" govorio o mogućim sankcijama za inicijatore Superlige te poručio klubovima koji još nisu napustili ''Ligu bogataša'' da ukoliko ne odustanu od iste neće moći igrati Ligu prvaka.

''Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti jesu li u Superligi ili su europski klub. Ako kažu da su u Superligi, onda, naravno, neće igrati Ligu prvaka. Ako su spremni to napraviti, onda neka igraju u svom natjecanju'', izjavio je prvi čovjek UEFA-e.

Projekt Superlige koji je doživio fijasko još nisu napustili Real, Barcelona, Juventus i Milan, koji je najbliži odluci o izlasku.

Čeferin je još jednom ponovio kako će situacija s klubovima koji su napustili novi projekt te priznali grešku situacija biti drugačija, ali još nije poznato kakve će sankcije snositi.

''Još uvijek čekamo pravne stručnjake i onda ćemo donijeti odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoju grešku i koji su rekli da će napustiti projekt. Ostali uglavnom znaju da je taj projekt mrtav, ali vjerojatno ne žele to prihvatiti. Danas smo se na sastanku Izvršnog odbora složili da ćemo se povezati s nacionalnim federacijama, nogometnim savezima i ligama koje su zabrinute. To će biti idućeg tjedna pa ćemo vidjeti što mogu pojedini savezi, što mogu federacije, a što može UEFA'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close