Predsjednik UEFA-e

Čeferin: Na jesen nogomet opet pred punim stadionima

"Znali smo da je igrati bez gledatelja dosadno, pa je bila jaka emocija opet vidjeti publiku na stadionu", kazao je Čeferin.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnica Lige prvaka pokazala je da se nogomet opet može igrati pred publikom, a ako se to nastavi i na predstojećem Europskom prvenstvu, onda bi na jesen stadioni opet mogli biti puni, ocijenio je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju (STA) predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Znali smo da je igrati bez gledatelja dosadno, pa je bila jaka emocija opet vidjeti publiku na stadionu", kazao je Čeferin, komentirajući ozračje na finalnoj utakmici LP između Chelseaja i Manchester Cityja, dodavši kako su se svi držali predviđenih protuepidemijskih protokola.

"Ta je utakmica pokazala da se polako vraćamo u normalnost i ako se na Europskom prvenstvu sve bude odvijalo kako treba, onda bi na jesen stadioni opet morali biti puni ako se mene bude pitalo, a što se ne događa uvijek", rekao je Čeferin.

Što se tiče skorašnjeg početka Europskog prvenstva i prisutnosti publike, ukazao je na neizvjesnost koja se tiče dijela prvenstva koje se održava u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

"Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo su problem zbog nove varijante koronavirusa, pa je tako bez karantene teško ili skoro nemoguće putovati u Njemačku. To se doduše mijenja iz dana u dan, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi do početka prvenstva. Osim tog njemačkog problema i manjih teškoća u Škotskoj, drugdje se sve odvija u redu", kazao je Čeferin, dodavši da je optimist i zato jer je sve više cijepljenih, a poboljšavaju se i vremenski uvjeti.

"I u Portugalu smo na finalu Lige prvaka vidjeli da je moguće organizirati ozbiljnu utakmicu bez posebnih rizika", kazao je predsjednik Uefe.

Kopirati
Drag cursor here to close