Predsjednik UEFA-e

Čeferin: Mislim da ćemo imati cjepivo prije početka Eura

''Zasad se držimo plana da se igra u 12 zemalja'', kazao je.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2020. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Aleksander Čeferin

Uvjeren sam da će se Europsko nogometno prvenstvo održati iduće godine, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin koji je u Lisabonu tijekom završnice Lige prvaka dao intervjue za nekoliko velikih medijskih kuća. U razgovoru za SNTV govorio je o planovima za Euro, Ligu prvaka i mogućem povratku navijača na stadione, prenosi HRT.

''Bit ću optimističan, mislim da ćemo imati cjepivo prije početka Eura. Zasad ne razmišljamo o planu B, čekat ćemo. No, siguran sam da svijet ne može jednostavno stati do iduće godine. To bi imalo velike i katastrofalne ekonomske posljedice'', kazao je.

Hoće li se EURO održati u svih 12 planiranih gradova domaćina?

''Gledajte, zasad su svi potvrdili. I zasad se držimo plana da se igra u 12 zemalja. No, znate, u veljači nismo znali da Eura ove godine neće biti. Spremni smo se prilagoditi bilo kojoj situaciji. Zasad se čini da ćemo igrati po istom sustavu u 12 zemalja. Uvjeren sam da ćemo natjecanje održati iduće godine'', objašnjava.

Trajne promjene mogla bi doživjeti Liga prvaka, sustav finalnog turnira koji se igra na jednu pobjedu donio je i neke nove momčadi u završnici.

''To je ključno. Postaje dosadno ako stalno iste momčadi igraju te utakmice. Dogodilo se i prije. Ove godine smo imali Leipzig i Lyon u polufinalu, Atalantu u četvrtfinalu. I oni su bili blizu prolaska u polufinale. Prošle godine imali smo Ajax u polufinalu. Prije toga je bio Leicester City. Još prije i Monaco. Tako da, rekao bih, san je i dalje živ. Kompetitivna ravnoteža funkcionira u određenom dijelu, ali treba još poboljšanja'', kazao je.

I još jedno važno pitanje - kada bi se na stadione mogli vratiti gledatelji?

''To je tužno.Tužno je na stadionu čuti kako treneri viču. Vidim sada da su i golmani dosta glasni. Čujete komentatore. To nije isti nogomet. No, i to je bolje nego ništa. Nadam se da ćemo imati bar dio gledatelja u listopadu. Mislim da možemo početi s tim. Ali samo ako se situacija s koronavirusom ne pogorša'', pojasnio je Čeferin .

Kopirati
Drag cursor here to close