Vezni red

Cazorla ponovno u reprezentaciji Španjolske

Cazorla je tijekom oporavka od teške ozljede prošao čak deset operativnih zahvata i u nekoliko navrata ozbiljno razmišljao o okončanju karijeru.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 15:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Santi Cazorla, nogometaš Villarreala, u petak, ujutru je dobio neočekivani poziv, koji mu je dan učinio ljepšim. Naime, nakon četiri godine i velikih problema s ozljedom Ahilove pete, koja mu je ugrozila karijeru, Cazorla je ponovo pozvan u reprezentaciju Španjolske.

Španjolski izbornik Luis Enrique uvrstio je iskusnog 34-godišnjeg veznog nogometaša na popis za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Farskih Otoka 7. lipnja u Torshavnu i Švedske tri dana kasnije u Madridu.

Cazorla je tijekom oporavka od teške ozljede prošao čak deset operativnih zahvata i u nekoliko navrata ozbiljno razmišljao o okončanju karijeru. Međutim, izdržao je sve i ove sezone se vratio nogometu u dresu Villarreala i iznenadio sjajnim partijama. Očigledno je to impresioniralo i Enriquea, koji je odlučio vratiti ga u državni tim.

Cazorla je sa Španjolskom osvojio dva naslova prvaka Europe, 2008. i 2012. godine. Zbog ozljede je propustio osvajanje svjetskog trona 2010. godine u Južnoj Africi. Tijekom karijere, osim za Villarreal u kojem je počeo, igrao je za Recerativo Huelvu, Malagu i Arsenal. U dresu nacionalnog tima nastupio je 77 puta uz 14 pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close