Rugala se ruga...

Carragher: Igrači PSG-a trebaju se sramiti pred svojim obiteljima!

"Bilo je vrlo frustrirajuće, posebno s Neymarom u prvom poluvremenu, a mi pritom govorimo o jednom od najboljih svjetskih nogometaša. Bilo je neugodno gledati ga takvog".
Sport / Nogomet | 29. 11. 2018. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jamie Carragher zasigurno spada među legende nogometa u Engleskoj, a posebice je njegova vjernost Liverpoolu učinila ovog bivšeg braniča jednom od zakletvi Redsa.

Nakon što je momčad Jürgena Kloppa u srijedu pretrpjela poraz u Parizu (1:2), otežavajući sebi na taj način put do plasmana u osminu završnice Lige prvaka, Carragher je osuo drvljem i kamenjem na igrače PSG-a.

On smatra kako je ponašanje igrača Paris Saint-Germaina bilo u tolikoj mjeri nesportsko da će, nastave li tako, neke velike zvijezde ostati upamćene po tome, a ne po svome nogometnom umijeću.

Zapitao se je li Neymara i njegove kolege stid pojaviti se pred članovima svoje obitelji, nakon tolikog prenemaganja i valjanja po terenu.

I sam menadžer Redsa Jürgen Klopp ostao je zatečen stalnim glumatanjem igrača PSG-a, koji su koristili svaku priliku da što duže ostanu ležati na travi.

Klopp je izdvojio Neymara za kritike nakon utakmice, rekavši da se ponašao tako da je igrače Liverpola želio prikazati kao mesare.

Carragher kaže kako je sve izgledalo vrlo frustrirajuće, sugerirajući da je umjesto glumatanja trebalo nogometu dopustiti da govori.

"Bilo je vrlo frustrirajuće, posebno s Neymarom u prvom poluvremenu, a mi pritom govorimo o jednom od najboljih svjetskih nogometaša. Bilo je neugodno gledati ga takvog".

"Sve je ostavilo gorak ukus u ustima i ja nemam nimalo razumijevanja za takvo ponašanje igrača PSG-a. Ako je i Klopp nezadovoljan time, posve je jasno zašto je to tako", kazao je Jamie Carragher.

"Čak i kapetan Thiago Silva, srednji branič, koji se na kraju prevrće i drži za lice - to je tim sjajnih nogometaša i ne treba im takvo ponašanje. Umjesto takve taktike, ovaj sjajni tim trebao bi dozvoliti nogometu da govori", kazao je.

"Trebalo bi im biti neugodno, ne znam kako se vraćaju kući i razgovaraju sa svojim obiteljima i ženama, u salonu za igrače. Prevrtati se na ovakav način po tlu, jedino još možete vidjeti kod djece u vrtiću."

Carragher smatra kako u zadnjem kolu Napoli i Liverpool sada imaju šanse 50-50 za prolazak dalje.

"Očekujem da Liverpool pobijedi u tom susretu. To što moraju pobijediti s dva gola razlike, čini stvar težom. I mi smo 2005. godine morali pobijediti Olympiacos s dva razlike i bilo je OK, dobili smo ih 3:1", podsjeća bivši nogometaš Redsa koji je te sezone osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom.

Jamie Carragher pljunuo na djevojčicu

Jamie Carragher ozbiljno je ugrozio svoj status omiljenog lika na Otoku, barem kod onih neutralnih navijača u vječnoj dilemi Manchester United ili Liverpool.

Nakon prvenstvenog poraza svojih 'Redsa' od 'Crvenih vragova' u ožujku ove godine (1:2) bivšem se stoperu Liverpoola skroz pomutio razum. Čovjek je na semaforu, isprovociran od navijača Uniteda, pljunuo na njih.

"Uh, Jamie, niste imali sreće, 2-1!", povikao je muškarac iz vozila.

To je bio okidač za nekadašnjeg reprezentativca za odvratan čin. Opravdanja nema, posebice jer su se u automobilu nalazili otac i njegova kćer od 14 godina!

Jamie Carragher vrlo je popularan u Engleskoj kao analitičar Sky Sportsa. Ovim nedoličnim ispadom je bacio ljagu na to.

"To što sam učinio je krivo i moram se osobno ispričati obitelji. Kontinuirano su me napadali i vrijeđali prije snimljenog videa dok smo se sporije kretali u prometu", pokušao se opravdati.

Muškarac iz auta tvrdi kako to nije istina.

"Kad smo stali, samo sam povikao njegovo ime. Nisam bio prost i bezobrazan".

Kod navijača je sve to naišlo na osudu, a Jamieov poslodavac Sky Sports smatrao je kako je ponašanje krajnje nekulturno, zaprijetivši mu otkazom. Uskoro je uslijedila suspenzija, ali je ljetos ponovno došlo do dogovora da se Carragher vrati na posao stručnog komentatora.

Kopirati
Drag cursor here to close