Uspješan prvoligaš

Čapljina gradi nogometni stadion za 4.000 gledatelja

Sport / Nogomet | 09. 06. 2016. u 08:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na primjeru Nogometnog kluba Čapljina još jednom se potvrdilo u sportu dobro poznato pravilo da je uspjeh najbolji stimulans. Naime, Čapljina je netom završenu sezonu u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH završila na petom mjestu s 47 bodova, koliko su osvojili trećeplasirano Orašje i četvrtoplasirana visočka Bosna.

Da je netko klubu iz Bjelava ponudio takvo nešto uoči sezone, ne samo da bi bilo objeručke prihvaćeno nego i s velikom zahvalom, posebice poslije lošeg starta.

Uspješna sezona

Naime, Čapljinci su u sezonu ušli s dva vezana poraza, pa im kao “fenjerašu” poslije dva kola, nitko nije proricao svijetlu budućnost. Međutim, slijedio je niz uspješnih nastupa, posebice na gostujućim terenima odakle su se nerijetko vraćali s punim plijenom. Točka na i, u svakom pogledu, uspješnu sezonu, stavljena je pobjedom protiv Zvijezde 4:0, kojom je momčad iz Gradačca prokockala povratak u Premijer ligu.

Uspješna jesen, a zatim i nastavak sezone poticajno su djelovali i na upravu koja je uspjela u Bjelavama organizirati Dinamov kamp, a počelo se govoriti i o rekonstrukciji stadiona. Ima li u tim pričama osnove s obzirom na to da klub iz Bjelava, poslovično posljednjih godina ne “pliva” u novcu, pitali smo Damira Obada, sportskog direktora.

''Stabilan smo prvoligaš već niz godina, ali infrastruktura kojom raspolažemo nije na razini rezultata koje postižemo ni stupnja u kojem se natječemo. Naš je cilj u sljedećem razdoblju unaprijediti rad omladinskog pogona i podići infrastrukturu na višu razinu. U sklopu toga pravimo planove za rekonstrukciju stadiona Bjelave. Idejni projekt stadiona je u završnoj fazi, a radit ćemo sukladno mogućnostima. Razmišljamo - ako ne počnemo, nećemo ni završiti. Zato ćemo u rekonstrukciju stadiona krenuti, pa koliko stignemo'', naglašava direktor Obad za Vecernji.ba.

Veliki planovi

Bivši dugogodišnji kapetan momčadi Čapljine obrazlaže: ''Rekonstrukcija stadiona se za ovaj stupanj natjecanja nameće kao nužnost. Kapacitet našeg stadiona je oko tisuću mjesta, a iz Saveza smo upozoreni da je, uz 1000 sjedećih, potrebno imati i bar 1000 stajaćih mjesta. Dakle, minimum je stadion od 2000 mjesta, pa smo i time potaknuti na rekonstrukciju.

Prema idejnom planu koji je urađen, nova tribina imala bi 3050 mjesta, plus sadašnjih 1000, dakle ukupno oko 4000 mjesta. To nam je plan, čija će realizacija ovisiti o financijskim mogućnosti, interesu ulagača, jer je u sklopu tribine planirana gradnja poslovnih prostora''.

Dakle, prvoligaš iz Bjelava ima ozbiljne planove za iduće razdoblje, direktor Obad ističe kako je prvi cilj omladinska škola, za koju je potrebna drugačija infrastruktura. Manjkavosti sadašnje jasno su vidljive svakom tko posjeti Bjelave.

Međutim, dojam je da je snažan vjetar u leđa tim planovima dala uspješna sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close