Veliki Talijan

Capello za plaćetinu preuzeo kineski Jiangsu Suning

Sport / Nogomet | 11. 06. 2017. u 17:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski trener Fabio Capello prihvatio je u nedjelju vođenje kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga, a nagađa se da će čuveni talijanski strateg imati jednu od najvećih plaća među trenerima u svijetu.

Capello je na klupi kineskog kluba naslijedio Južnokorejanca Choi Yong-sooa, koji je dobio otkaz nakon što je Jiangsu ispao u šesnaestini finala azijske Lige prvaka od Shanghai SIPG, a u prvenstvu su pretposljednji. Klub iz Nanjinga četvrti je najbogatiji u Kini, jednom su bili prvaci, a u postavi imaju Brazilce Alexa Teixeiru i Ramiresa, te Kolumbijca Rogera Martineza, piše Hina.

Capello je svoje zlatne dane imao 1994. kada je s Milanom postao prvak Europe, a vodio je i Real, Juventus i reprezentaciju Engleske na SP 2010. Neuspješnu epizodu imao je za kormilom selekcije Rusije, a 70-godišnji trener je nakon dvije godine pauze odlučio prihvatiti bogatu ponudu Kineza od, kako se navodi, 10 milijuna eura po sezoni.

On je treće veliko ime u kineskom nogometu jer prvaka Guangzhou Evergrandea vodi Luiz Felipe Scolari, a reprezentaciju Marcello Lippi.

Kopirati
Drag cursor here to close