Kralj Eric najbolje zna

Cantona: Razumije li netko zašto je Neymar došao u Francusku?

Cantona uopće nije mogao shvatiti zašto bi netko, tko već igra za nacionalnu vrstu Brazila i klub Barcelonu, u jednome trenutku prešao u francusku ligu - kakav je tu izazov?, pita se proslavljeni bivši nogometaš.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2017. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Slavni francuski nogometaš Eric Cantona i dalje je, unatoč činjenici da je odavno u sportskoj mirovini, iznimno popularan među ljubiteljima nogometa. On često i bez dlake na jeziku iznosi svoje mišljenje o događanjima u nogometu, pojedinim igračima ili neobičnim slučajevima.

Španjolski AS prenosi njegove riječi čuđenja nakon što je Neymar ljetos postao igračem PSG-a.

Cantona uopće nije mogao shvatiti zašto bi netko, tko već igra za nacionalnu vrstu Brazila i klub Barcelonu, u jednome trenutku prešao u francusku ligu - kakav je tu izazov?, pita se proslavljeni bivši nogometaš.

"Jedan 25- godišnjak, brazilski reprezentativac i prvotimac Barcelone, prelazi u Ligue 1, kako bi igrao protiv Guingampa ili Amiensa. Zašto je došao u Francusku ligu?"

Onima koji su zagovornici ideje da je Neymar došao u  PSG kako bi osvojio Ligu prvaka, Cantona odgovara - ''igrat će deset vrhunskih utakmica u sezoni. Ja ne razumijem zašto se preselio u Francusku. Tko to razumije? To sigurno nije moje shvaæanje strasti za ovom igrom", jasno dogovara Cantona.

Naravno, između redova se lako može zaključiti kako je Neymar imao najmanje 222 milijuna razloga za prelazak u PSG, a strast za igru mu je valjda urođena...

Éric Daniel Pierre Cantona rođen je 1966. godine u Marseilleu. Vrhunac i kraj svoje nogometne karijere doživio je u Manchester Unitedu. U Engleskoj je legendarna jedna uzrečica, a početak joj glasi; ''Za engleski nogomet najvažnija je 1966. godina”. Dakako, svakoga će, ne samo Engleze, spomen te 1966. godine asocirati na osvajanje naslova svjetskog prvaka engleske reprezentacije na domaćem terenu. Ali, ne, nastavak uzrečice ide dalje ovako: ''Te se godine rodio Eric Cantona!''

Eric Cantona je na terenu izgledao poput prirodne nepogode, napisao je netko jednom. Svađao se, tukao, prijetio sucima, bivao isključen, znao je biti suspendiran na nekoliko utakmica. Ali, navijači su ga obožavali! Njegova statistika kod Crvenih vragova bila je impresivna – 182 utakmice s 80 postignutih golova i 66 asistencija i to u pet godina, od 1992. do 1997. godine. Bio je to njegov golemi doprinos za osvajanje čak četiri prvenstva, dva Liga i dva FA kupa. Postao je najveća ikona kluba, zacijelo svih vremena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close