Més que un club

Camp Nou ne oprašta: Kome zviždi Barcina publika?

Na sinoćnjoj utakmici Barcelone protiv Milanskog Intera, jedan je prvotimac Barce doživio masovne zvižduke publike prilikom ulaska u igru - Arturo Vidal (31).
Sport / Nogomet | 25. 10. 2018. u 22:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikome ozbiljnom u nogometnom svijetu ne treba objašnjavati što u punom smislu znači moto „Més que un club“ i na koga se odnosi.

Dođete li na stadion Camp Nou, dočekat će vas slogan „Més que un club“, a dakako i u čitavoj Kataloniji je je to jedno od svetih pravila koja uvijek valja imati na umu.

Na sinoćnjoj utakmici Barcelone protiv Milanskog Intera, jedan je prvotimac Barce doživio masovne zvižduke publike prilikom ulaska u igru - Arturo Vidal (31). On je u igru ušao u 78. minuti umjesto ponajboljeg igrača utakmice, Arthura Mela.

Dvije stvari s tim u vezi treba imati na umu: prvo, Camp Nou obožava igrače Barcelone i drugo, ako ti zviždi devedeset tisuća ljudi onda je uistinu teško ostati pribran i odigrati pravu utakmicu.

Publika u Barceloni je Artura Vidala, čini se, odmah po dolasku u klub uzela na zub, ali to nipošto nije iz razloga što ga smatraju lošim nogometašem.

Čileanac je svojim arogantnim stavom zvijezde koja ne igra dovoljno na društvenim mrežama izazvao masovno negodovanje navijača.

"Nisam uopće sretan, ali ako budem imao neki problem s trenerom, reći ći mu to u lice" ili pak "Kako ću biti sretan, ako ne igram?", neke su od njegovih izjava koje su izazvale odjek i lavinu negativnih komentara.

Razmažena publika katalonskog diva voli igrače koji igraju najfiniji nogomet kojeg možemo zamisliti. Nekoga tko dođe kao formiran igrač prihvatit će samo i jedino ukoliko i on odmah prihvati moto „Més que un club“ - u značenju: Ovo ovdje je više nego jedan nogometni klub, ovo nam znači sve što se može zamisliti. Drugim riječima, Barca je svetinja, a svi ste vi dužni tu svetinju obožavati.

Brže to, Dembélé!

Slične probleme Vidalovim na Campu Nou ima i mladi Ousmane Dembélé (21). Nadareni Francuz je previše nonšalantan, na momente nezainteresiran i gotovo u pravilu uvrijeđen što ne igra dovoljno.

Iako se na nedavnoj prvenstvenoj utakmici protiv Seville, nakon Messijeve ozljede, krivnja 'prevalila' na trenera Valverdea zbog kašnjenja s izmjenom, neki mediji pišu kako je Dembélé isključivi krivac što je zamjena igrača uslijedila čak deset minuta nakon iznošenja Messija s terena.

Dembéléov usporeni pristup pripremanju za ulazak u igru, uzeo je tih deset minuta. Samo vezanje i učvršćivanje kopački za njega je simfonijski koncert. U pravilu bi mladi igrač koji dobiva priliku ući u igru umjesto Messija trebao biti malo brži od svemirske rakete. Dembélé je pak bio sporiji od kornjače.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close