Rekordan broj Engleza

Čak pet premierligaša se plasiralo dalje u Ligi prvaka

Uzme li se u obzir da engleski klubovi nekoliko zadnjih sezona nisu igrali preveliku ulogu u završnim fazama Lige prvaka, ovogodišnji uvjerljivi nastupi petorke daju im nadu da bi možda naslov prvaka Europe ponovno mogao na Otok
Sport / Nogomet | 07. 12. 2017. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool, ManCity, ManUnited, Chelsea i Tottenham - pet engleskih premierligaša prošlo je dalje u Ligi prvaka, što je rekord u dosadašnjoj povijesti ovog natjecanja.

Sve druge zemlje ostale su u sjeni Engleske, njemački mediji naglašavaju kako zemlja svjetskog prvaka među 16 najboljih ima samo jedan klub - FC Bayern. Ispali su im i Borussia Dortmund i Leipzig, a u pretkvalifikacijama još na samome početku i Hoffenheim.

Uzme li se u obzir da engleski klubovi nekoliko zadnjih sezona nisu igrali preveliku ulogu u završnim fazama Lige prvaka, ovogodišnji uvjerljivi nastupi petorke daju im nadu da bi možda naslov prvaka Europe ponovno mogao na Otok - nakon relativno dužeg vremena. Zadnji pobjednik od engleskih klubova bio je FC Chelsea 2012., na jedanaesterce protiv FC Bayerna.

Po broju klubova koji su prošli dalje, iza Engleza su Španjolci s tri predstavnika (Barcelona, Real i Sevilla), Italija ima dva kluba (Roma i Juventus), dok po jednoga predstavnika, pored Njemačke, još imaju Francuska, Portugal, Turska, Ukrajina i Švicarska.

Izvlačenje parova osmine finala bit će u ponedjeljak, 11. prosinca. U toj fazi natjecanja Lige prvaka još vrijedi pravilo da protivnici ne mogu biti iz iste zemlje, a ne mogu se susresti ni klubovi koji su igrali u istoj skupini prethodne, upravo završene faze. 

Kopirati
Drag cursor here to close