A, sada spe'takl

Čak osam pogodaka: Prvak Liverpool slavio protiv Chelseaja

Nogometaši Liverpoola slavili su s čak 5:3 protiv Chelseaja u susretu 37. kola engleske Premierlige. Šteta što ovakvu utakmici nisu mogli pratiti gledatelji na stadionu...
Sport / Nogomet | 23. 07. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je u posljednjoj domaćoj utakmici u sezoni slavio protiv Chelseaja s 'vaterpolskih' 5:3.

Bila je to fantastična utakmica na Anfieldu, s osam pogodaka i „mali milijun“ genijalnih poteza. 

Strijelci pogodaka na ovoj utakmici za pamćenje bili su Keita (23'), Alexander – Arnold (38'), Wijnaldum (43'), Firmino (55') i Oxlade-Chamberlain (84') kod domaćina, dok su za goste precizni bili Giroud (45'), Abraham (61') i Pulisic (73').

Prvi pogodak bio je pravo malo remek djelo. Keita je osvojio jednu loptu na sredini terena, silovito odapeo, a lopta uz pomoć grede odlazi iza leđa vratara Kepe. Majstorski za 1:0!

Ispostavilo se da može i bolje od toga! TAA izveo je slobodni udarac s više od 25 metara, lopta ide preko zida i odsjeda u samim rašljama 2:0!

Domaćin je dodatno povećao svoje vodstvo u 43. minuti. Stvorila se konfuzija u gostujućem 16-ercu, Salah je spustio loptu točno na nogu Wijnalduma koji je potpuno sam i njegov posao, zakucati loptu u mrežu, nije bio pretjerano težak – 3:0.

Gosti ipak uspjeli skratiti vodstvo Redsa neposredno prije odlaska na predah.

Alisson je fantastično obranio jedan pokušaj Williana, ali je na odbijenoj lopti najbrži Giroud koji sa svega nekoliko metara zabija prvi pogodak Chelseaja – 3:1

U nastavku utakmice, intezitet nije splasnuo.

Prvo je Robert Firmino povećao prednost svoje momčadi u 55. minuti. Alexander – Arnold je uputio maestralan centaršut u 16-erac, Brazilac se samo naklonio te su Redsi nakon deset minuta u drugom poluvremenu zabili za velikih – 4:1.

No, gosti se ne predaju. Pulisic je majstorski prošao kroz čak četvoricu igrača Liverpoola, nakon čega je nesebično uposlio Abrahama na drugoj stativi koji lagano zabija drugi pogodak svoje momčadi. Gemijalan potez Amerikanca za 4:2.

U 73. minuti, gosti stižu na samo gol zaostatka. Obrana gostiju katastrofalno je reagirala, igrači gostujućeg sastava istrčali su fantastično jednu kontru, a naposljetku lopta stiže do Pulisica koji se vješto okreće i iz poluvoleja jako lijepo zabija – 4:3

Mnogi su vjerovali da se Plavci mogu vratiti u igru, domaćin je djelovao neprepoznatljivo, ali onda je Liverpool pokazao zašto im ove godine nitko nije bio ni blizu u Premier ligi.

Fantastična kontra krenula je po lijevoj strani, Robertson je osvojio 50-ak metara kao brzi vlak, nakon čega je lijepim ubačajem uposlio Oxlade – Chamberlaina na drugoj stativi koji izvrsno zabija za konačnih – 5:3.

Na kraju ove fantastične nogometne predstve, igrači Liverpoola podigli su trofej prvaka Engleske, a na njega su čekali dugih 30 godina.




Kopirati
Drag cursor here to close