Real Madrid

Čak osam nogometaša ima vrlo upitnu budućnost u Real Madridu!

Real je nakon odigranih 19 kola tek četvrti na tabeli, a njegov najveći rival u prednosti je od čak deset bodova. Novi trener Santiago Solari pokušava pronaći svoj stil igre, ali će mu za to po svemu sudeći trebati neki drugi nogometaši.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2019. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid ove sezone pretežno igra kao jedna solidna momčad iz sredine tabele, kojoj neplanirani gubitak po nekog boda ''tu i tamo'' ne znači previše. A jedan klub s nadimkom ''Kraljevski'' može biti sve, samo ne ''srednja žalost''.

Odlaskom trenera Zinedine Zidanea i najboljeg strijelca Cristiana Ronalda, kao da su se urušili temelji Reala iz nekoliko minulih sezona. Vodstvo kluba najavljivalo je novi početak, još bolji Real, ali sve se završilo jednim otkazom treneru (Julen Lopetegui), lošom kadrovskom politikom i velikim zaostajanjem za Barcelonom.

Real je nakon odigranih 19 kola tek četvrti na tabeli, a njegov najveći rival u prednosti je od čak deset bodova. Novi trener Santiago Solari pokušava pronaći svoj stil igre, ali će mu za to po svemu sudeći trebati neki drugi nogometaši.

"AS" piše kako čak osam igrača ima nesigurnu budućnost u Realu po završetku aktualne sezone. To je jedna trećina igračkoga kadra.

Jedan od njih je lijevi branič Marcelo (30), koji je često ozlijeđen, a kad nastupa prečesto mu se događaju takvi ''biseri'' u obrani da ih više ne može kompenzirati ni svojim solidnim napadačkim doprinosom igri kluba. Njegov ugovor vrijedi do 2022., a njegov prijatelj Cristiano Ronaldo lobira u Juventusu za dovođenje ovog brazilskog reprezentativca. Dođe li ponuda Stare dame za Marcela u ljetnom prijelaznom roku, vjerojatno će ga Real pustiti.

Luka Modrić (33), kao Zlatna lopta za 2018. godinu, ponajviše je podbacio u ovoj sezoni, s obzirom na očekivanja i na svoje dosadašnje igre. Njegov je vrhunac karijere zasigurno nastup u finalu Svjetskog prvenstva i osvajanje gotovo svih pojedinačnih nagrada u protekloj godini, a za ponovno pokretanje Reala iz sadašnjeg letargičnog stanja, nužna je svježa krv. Christian Eriksen (26) jedna je od alternativa Modriću, ali Tottenham traži najmanje 250 milijuna eura za danskog reprezentativca. Sve se češće spominje i Eden Hazard (28) kao pojačanje Reala, ali njemu bi u suštini trebao jedan novi Modrić kao pomagač.

Isco (26) je trenutačno u najdubljoj krizi od svih Realovih igrača. Solari ga gotovo ne uvodi u igru, a govorka se da su njih dvojica zaratili i na osobnoj razini. Isco također ima ugovor do 2022. godine, a ManCity i Juventus bi rado uzeli ovog nadarenog nogometaša. Kako piše Tuttosport, Juve se sprema dovesti ga već ovoga ljeta. Moguća je kombinacija s prelaskom Pabla Dybale (25) na Santigo Bernabeu.

Gareth Bale (29) također više nije nogometaš od kojega u Realu očekuju velike stvari. Prečesto je ozlijeđen, a nakon svakog povratka na teren vidljivi su tragovi izbivanja, čime se zatvorio jedan pakleni krug za Velšanina. Statistika kaže kako je u pet svojih godina kao član Reala, jednu čitavu godinu bio izvan terena. Dakako, isključivo radi mnogobrojnih ozljeda. Na nedavnoj utakmici protiv San Sebastiana je opet morao iz igre, a u tom se kontekstu žestoko sukobio s glavnim ljudima Reala, zbog čega mu slijedi novčana kazna. Njega je José Mourinho namjeravao dovesti u Manchester United, ali kako se Mourinho sad spominje kao mogući trener Reala, Bale bi u tom slučaju vjerojatno ostao u sadašnjem klubu.

Vratar Keylor Navas (32) će također predstojećeg ljeta najvjerojatnije otići, jer je nezadovoljan svojim statusom. Od dolaska Thibauta Courtoisa, izgubio je status prvog golmana, a male su šanse da se to uskoro promijeni. Njegov ugovor vrijedi do 2021., uz solidnu plaću od pet milijuna eura, ali Kostarikanac stalno ističe kako je njemu najvažnije stalno nastupati. Interesenata za njega ima dovoljno, a kako ga zastupa Jorge Mendes, nema dvojbi da bi Keylor Navas i u novoj sredini imao odlične uvjete ugovora. Najvjerojatniji cilj je engleska Premier League.

Treći vratar Kiko Casilla (32) također je nezadovoljan, a moguće je da ode već do kraja siječnja. Engleski drugoligaš Leeds United se navodno zanima za Casillu. Luca Zidane (20) bi u tom slučaju postao treći vratar Reala.

Jesus Vallejo (22) jedan je od onih koji dobivaju ponajmanje minuta ove sezone (ukupno je igrao 180 minuta). On je već jednu sezonu (2016/2017) proveo na posudbi, u njemačkom Eintrachtu iz Frankfurta, takao da nova posudba može biti posve realna opcija za Valleja.

Mariano Diaz (25) vraćen je prošloga ljeta u Real iz Olympique Lyona, uz odštetu od 21,5 milijuna eura, ali se nije naigrao. Trenutačno je ozlijeđen, a dok je igrao, uglavnom su to bile mrvice od minutaže. Pompezno najavljen kao zamjena za Ronalda, Diaz je već sada ponovno na izlaznim vratima. Solari će zasigurno uzeti u obzir činjenicu da osim Benzema nema niti jednog pravog centarfora, a Diazov ugovor vrijedi do 2023. godine. Međutim, ne bude li zadovoljan svojim statusom, momak iz Dominikanske Republike sigurno će htjeti negdje drugo okušati sreću.

Kako god da se odvije mogući rasplet u Realovoj svlačionici, ostaje i dalje činjenica kako je Barcelona do sad postigla 53 gola u aktualnom prvenstvu, a Real samo 28! Nešto se u Kraljevskom klubu mora promijeniti, više je nego očito.

Kopirati
Drag cursor here to close