Gostovanje u Tampereu

Čačić: Imamo igrače za finsku defanzivu

Sport / Nogomet | 09. 10. 2016. u 07:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hrvatske večeras će u finskom Tampereu tražiti drugu pobjedu u kvalkifikacijama za SP 2018. u Rusiji.

Vatreni će biti bez četvorice igrača koji nisu igrali ni protiv Kosova, Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjace, a u međuvremenu je otpao i Vedran Ćorluka.

Izbornik Ante Čačić djelovao je samouvjereno.

“Finska će se uglavnom braniti, čekati priliku iz kontre i polukontre, ali mi imamo igrače koji su sposobni ulaziti u završnicu. Naravno, igrači poput Modrića i Rakitića bili bi značajni bilo kome, ali imamo širok kadar kvalitete i uspjeli smo ih nadomjestiti. Možemo se osloniti na mnoge i pred nama je svijetla budućnost”, smatra Čačić.

“Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, a to je Finska kroz neke utakmice i pokazivala.”

“No, naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi”, dodao je izbornik Vatrenih pa se osvrnuo na šokantan poraz Finaca u prošlom kolu protiv Islanda, koji je do tri boda došao u samoj završnici utakmice.

“Mnoge utakmice završavaju preokretom u zadnjim minutama, a obično stradaju momčadi koje imaju manjak kvalitete ili im ponestane snage i koncentracije. Island je postojana momčad, posebno dobra iz prekida, a Finci nisu imali ni sreće te su na takav način ispustili pobjedu”, ocijenio je Čačić.

Utakmica Finska - Hrvatska igra se večeras u 18 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close