Neovisno od Saveza

Bunt u bh. nogometu: Premijerligaši formiraju svoje udruženje

Predstavnici Sarajeva, Mladosti i Veleža donijeli su odluku o formiranje udruženja premijerligaša, za što će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci, priopćeno je iz FK Sarajevo.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2021. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Premijerligaši formiraju svoje udruženje

Formiranje udruženja premijerligaša jedan je od zaključaka sastanka klubova učesnika Premijer lige BiH čiji je domaćin bio Fudbalski klub Sarajevo.

Aktualni prvak BiH pozvao je predstavnike svih premijerligaških klubova s ciljem spriječavanja neregularnosti i narušavanja integriteta natjecanja, a od 11 klubova sastanku su se odazvali predstavnici Olimpika, Mladosti iz Doboj Kaknja i Veleža.

Predstavnici Sarajeva, Mladosti i Veleža donijeli su odluku o formiranje udruženja premijerligaša, za što će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Kako se ističe, preostali klubovi koji se natječu u najvišem rangu natjecanja su dobrodošli da se pridruže kada procijene da je za to došlo vrijeme.

''FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta natjecanju, razmotriti opciju izlaska iz lige'', navodi se u priopćenju.

Prije početka sastanka poziv Sarajeva službeno su odbili Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda, a na sastanku se nisu pojavili ni predstavici Borca, Krupe, Radnika i Tuzla Cityja iako se o tome nisu službeno oglasili.

Kopirati
Drag cursor here to close