Nijemci potvrdili

Bundesliga: Timovi će moći napraviti pet izmjena

Ovo privremeno pravilo, koje će biti na snazi do kraja tekuće godine, trebalo bi pomoći u smanjenju mogućnosti ozlijeda igrača tijekom zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica tijekom ljeta.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka nogometna liga (DFL) potvrdila je da ću u nastavku sezone u prvoj i drugoj Bundesligi biti dozvoljeno primjenjivanje privremenog pravila prema kojem će se tijekom utakmice moći koristiti pet izmjena, prenosi Anadolija.

Bundesliga će postati prva velika europska liga koja se će se vratiti na teren nakon dvomjesečne pauze zbog globalne pandemije novog koronavirusa. Prve utakmice nastavka sezone zakazane su za 16. svibanj.

U današnjem dopisu DFL-a, pod čijom su ingerencijom prva i druga Bundesliga, potvrđeno je da će prihvatiti odluku Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB) i da će klubovi imati mogućnost da izvrše pet zamjena umjesto dosadašnje tri.

Ovo privremeno pravilo, koje će biti na snazi do kraja tekuće godine, trebalo bi pomoći u smanjenju mogućnosti ozlijeda igrača tijekom zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica tijekom ljeta.

Još jedna promjena je da se odigravanje utakmice u kratkom roku može premjestiti ukoliko se pojavi veliki broj slučajeva zaraze koronavirusom u području u kojem je planirano održavanje susreta ili takvu preporuku izdaju lokalne zdravstvene vlasti.

Namjera DFL-a je da sportski privede sezonu kraju uz odigravanja svih utakmica, kako bi mogao biti proglašen prvak Njemačke, kao i timovi koji ispadaju ili ulaze u elitni razred.

Prva i druga Bundesliga prekinute su 13. ožujka zbog globalne pandemije koronavirusa. U elitnom razredu njemačkog nogometa do tog trenutka bilo je odigrano 25 kola, a lidersku poziciju na ljestvici držao je minhenski Bayern s 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund.

Kopirati
Drag cursor here to close