Nogomet se vraća!

Šveđani pred publikom, Bundesliga uz stroge mjere

Ono što je očekivano je da neće biti zajedničkog izlaska na teren, ukinuto je rukovanje, kao i zajedničke fotografije timova.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2020. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka Bundesliga nastavit će se 9. svibnja. Danas će biti održan sastanak između čelnika Bundeslige, klubova i ministara sporta njemačkih pokrajina, a nakon njega bi trebalo da se službeno potvrdi nastavak sezone od 9. svibnja.

Njemački klubovi već uveliko treniraju. Naravno, svi se drže pravila o socijalnoj distanci, a spremna su i pravila koja će klubovi morati ispoštovati.

Die Spiegel je došao u posjed dokumenta kojeg je potpisao Nogometni savez Njemačke u dogovoru sa zdravstvenim vlastima i u njemu su sasvim jasne upute za nastavak sezone, prenosi SportSport.ba.

U njemu se spominje nastavak prvenstva zakazan za 9. svibanj, a pravila će za ekipe biti veoma rigorozna.

Ono što je očekivano je da neće biti zajedničkog izlaska na teren, ukinuto je rukovanje, kao i zajedničke fotografije timova. Također, neće biti ni maskota, a u sljedećih nekoliko mjeseci nogomet će se igrati bez navijača.

Treninzi će se i dalje biti iza zatvorenih vrata. Bit će omogućen rad kompletnog tima u istom trenutku, a igračima će biti mjerena temperatura nakon svakog treninga.

Medijska pokrivenost također će biti ograničena, a na stadionima će biti maksimalno 300 osoba.

Kad je nogomet u pitanju, dok cijela Europa živi u neizvjesnosti glede nastavka nacionalnih prvenstava, Šveđani su održali videosastanak na kojem su dogovorili detalje o početku svoje nogometne sezone (oni igraju po principu proljeće-jesen, započinju obično u ožujku i završavaju sezonu u studenom).

Objavljeno je to na službenoj stranici Allsvenskan, gdje napominju kako je želja igrati sve utakmice s gledateljima, uz napomenu da švedski nogomet i dalje nastavlja pratiti razvoj događaja povezanih s koronavirusom.

U prijevodu, Šveđani će sezonu započeti s gledateljima, osim ako se ne dogodi neki totalni preokret u odnosu na sva njihova dosadašnja razmišljanja i pristup ovoj krizi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close