UEFA

Bugarski savez zbog rasizma kažnjen s utakmicom bez publike i 85.000 eura

Bugari će prvu sljedeću domaću utakmicu sigurno igrati bez publike, a ukoliko se slični rasisitički prestupi njihovih navijača ponove u sljedeće dvije godine, onda i drugu.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2019. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stegovno povjerenstvo Europske nogometne federacije (UEFA) izreklo je oštru kaznu Nogometnom savez Bugarske zbog rasizma navijača te zemlje u duelu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Engleske, prenosi Anadolija.

NS Bugarske je kažnjen igranjem dviju utakmica pod okriljem UEFA-e bez nazočnostipublike, s tim da je sankcija za drugu utakmicu na uvjetno radzbolje od dvije godine.

Dakle, Bugari će prvu narednu domaću utakmicu sigurno igrati bez publike, a ukoliko se slični rasisitički prestupi njihovih navijača ponove u sljedeće dvije godine, onda i drugu.

Uz to, NS Bugarske na sljedeće dvije domaće utakmice mora istaknuti veliki transparent s logom UEFA-e na kojem će pisati “No to racism“ (Ne rasizmu).

Bugarska kuća nogometa kažnjena je i novčano u iznosu 85.000 eura. Čak 75.000 eura zbog rasističkog ponašanja bugarskih navijača i 10.000 zbog zviždanja engleskoj himni.

Bugarski navijači koristili su nacističko salutiranje i oglašavali se kao majmuni kada su crni igrači Engleske bili u posjedu lopte. Utakmica između Bugarske i Engleske, igrana je 14. listopada u Sofiji, a završena je pobjedom gostiju rezultatom 6:0.

UEFA je izrekla novčanu kaznu i Nogometnom savezu Engleske, koji će zbog nepoštivanja državne himne morati platiti 5.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close