Hoću neću

Ventura: Ispričavam se zbog rezultata, ali ostavku neću dati!

Ventura je sa 69 godina postao najstariji izbornik Italije ikad nakon što je preuzeo momčad od Antonija Contea nakon Euro 2016.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2017. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Giampiero Ventura nije uspio! Talijani su pod njegovim vodstvom nakon 60 godina ostali bez Svjetskog prvenstva i to nakon što je u dvije utakmice s 1:0 bolja bila Švedska. No, iako se očekivala, ostavka nije stigla.

"Neću dati ostavku jer nisam razgovarao s predsjednikom saveza. Susrest ćemo se u sljedećim danima, raspraviti o svemu i onda vidjeti. Moramo pričati o puno stvari. Do playoffa stvari su izgledale dobro, a nismo imali sreće da im zabijemo. Ispričavam se Talijanima. Ali samo za rezultat, ne i igru", rekao je Ventura.

Ventura je sa 69 godina postao najstariji izbornik Italije ikad nakon što je preuzeo momčad od Antonija Contea nakon Euro 2016. Odlično je krenuo u kvalifikacijama s pet pobjeda u šest utakmica, remizirao tek sa Španjolcima. No, kritike su krenule nakon 3:0 poraza u Madridu, a onda se dogodio još i remi s Makedonijom. Konačni pad Venture dogodio se u posljednja četiri dana kada je azzurre bez Rusije ostavila Švedska, prenosi Goal.com.

Italija kreće u potragu za novim izbornikom, a kao najizgledniji kandidat za Venturinog nasljednika kotira Carlo Ancelotti, a od ostalih imena spominju se još Antonio Conte, Gian Piero Gasperini, Maurizio Sarri, Luigi Di Biagio, Roberto Mancini, pa čak i trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Kopirati
Drag cursor here to close