Zlatanovo zlato

Bude li Manchester United prvak Europe, Ibrahimović dobiva dva milijuna

Prilikom pregovora o plaći, Ibrahimović se pomalo kockao, jer je, pristajući na drastično smanjenje tjedne zarade, ali je zato u ugovoru dobio zajamčeni bonus od dva milijuna, ako budu prvaci Europe.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2018. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih europskih igrača u zadnjih petnaestak godina, Šveđanin Zlatan Ibrahimović (36), ove je sezone u Ligi prvaka odigrao samo 16 minuta za Manchester United, ali mu taj nastup može donijeti dva milijuna funti.

Njegov kratki nastup u grupnoj fazi ovog natjecanja protiv FC Basela, automatski aktivira ugovoreni bonus za slučaj da Manchester United ove godine osvoji Ligu prvak.

Poznato je da se Ibrahimović teže ozlijedio (potrgao ligamente koljena) te je prilikom produženja ugovora u ljeto 2017. morao prihvatiti znatno nižu plaću. Umjesto dotadašnjih 365 tisuća funti tjedno, nova mu je plaća 180 tisuća.

Prilikom pregovora o plaći, Ibrahimović se pomalo kockao, jer je, pristajući na drastično smanjenje tjedne zarade,  u ugovoru dobio zajamčeni bonus od dva milijuna, ako budu prvaci Europe.

Zajamčeni Champions League bonus imaju i drugi prvotimci Mourinhove ekipe, ali ne tako izdašan kao Ibra.

Ibrahimović neće biti u kadru Manchester Uniteda ni idućega tjedna, u uzvratnoj utakmici protiv Seville, koja se na Old Trafordu igra 13. ožujka. U prvoj utakmici nijedna momčad nije stekla prednost, jer je susret završen bez golova.

Prošle godine Manchester United osvojio je Euroligu, a ove se sezone nada peharu Lige prvaka. Pošto je njegov potencijalni bonus aktiviran kratkim nastupom protiv Basela, Ibrahimović će s tribina zasigurno zdušno bodriti svoje kolege kako bi prošli Sevillu i plasirali se u četvrtzavršnicu elitnog europskom natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close