Trener GOŠK-a

Bubalo o utakmici sa Slavenom: Olako smo shvatili meč, moglo je to i bolje

''Kad prije utakmice upišete bodove onda je ta utakmica najteža. Tako je bilo jer smo krenuli sa stavom da ćemo lako i zato smo imali takvo prvo poluvrijeme'', kaže Bubalo.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2021. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK je pobjedom protiv Slavena (6:1) u 26. kolu Prve lige FBiH osvojio svoj 22. bod u proljetnom dijelu prvenstva, što ih u ovom trenutku čini drugim timom kompletnog natjecanja jer su najbolji Posušaci sa 26 bodova, dok je sljedeći protivnik Gabeljana, sastav Goražda, osvojio 21.

Uz to su znatno popravili svoju ukupnu gol razliku koja sad djeluje sasvim pristojno (25:19), a Dženana Haračića izbacili na diobu čelne pozicije najboljih strijelaca. Napadač GOŠK-a je zabio 14 golova, koliko je i Selmir Mahmutović iz TOŠK-a. Uz njegova tri gola, dva je Slavenu zabio Igor Savić, a jedan Nermin Hajdarević. Eldin Trumić je poentirao za tim iz Živinica kod 2:0 za domaće.

Sve to je samo statistika, a kompletniju sliku odigranog pružaju dojmovi trenera Ivana Bubala.

''Kad prije utakmice upišete bodove onda je ta utakmica najteža. Tako je bilo jer smo krenuli sa stavom da ćemo lako i zato smo imali takvo prvo poluvrijeme. Nitko ovdje neće doći sa planom da upiše poraz ili se preda. Tako je i sa Slavenom kojem čestitam zbog borbenosti. Pobijedili smo sa 6:1, ali nisam zadovoljan s pristupom i angažmanom od samog početka utakmice, olako smo je shvatili, a jako nam je bitna. Ipak smo je okrenuli na svoju stranu i popravili gol razliku'', komentirao je Bubalo za Dnevni list.

''Popravili smo gol razliku, ali moglo je to bolje izgledati u polju. Imam zamjerke na pristup, ali mogu shvatiti igrače jer je 11. kolo i puno je fizičkog i psihičkog umora. Nekoliko igrača smo uspjeli odmoriti i nadam se da će biti spremni za Goražde gdje opet idemo na pobjedu'', dodao je.

Već u srijedu je dvoboj sa Goraždem, što je po bodovnom učinku duel druge i treće ekipe proljetnog dijela prvenstva.

''Idemo rasterećeno u Goražde, znamo da su oni igrali jako dobru polusezonu, a i mi smo im tu negdje uz bok. Vraća nam se Kulović za taj meč. Nemamo puno vremena za treninge, imamo dva dana za regeneraciju pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti'', zaključio je Ivan Bubalo.

Dženan Haračić je utrku za titulu najboljeg strijelca Prve lige FBiH učinio zanimljivijom pred posljednja četiri kola. On i Selmir Mahmutović iz TOŠK-a su postigli po 14 golova. Haračić je Slavenu zabio tri gola, od čega dva sa penala. Prije gola Hajdarevića je propustio zabiti i svoj četvrti gol. Haračić je ove sezone jesen odigrao u dresu Jedinstva i uspio je zabiti gol GOŠK-u na jesen, a Jedinstvu na proljeće. U dresu Jedinstva je zabio 6 golova, a za GOŠK 8. Od 14 golova, 6 puta je pogodio s bijele točke.

Za Slaven je jasno od ranije da ispadaju iz ovog ranga natjecanja.

''GOŠK-u čestitke, svi postignuti golovi su regularni, nemam primjedbi. Mi ispadamo iz lige, svjesni smo toga i pomladili smo ekipu jer želimo fomirati tim za Drugu ligu kako bi se probali odmah vratiti u Prvu ligu FBiH'', izjavio je trener Slavena Mirza Salihović.

Kopirati
Drag cursor here to close