Kvalifikacije za SP

Brozović golčinom i Ivušić bravurama donijeli pobjedu Hrvatskoj

Hrvatska je slavila na gostovanju u Slovačkoj s 1:0 i tako ostala bodovno poravnata s Rusijom na vrhu skupine H.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2021. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hrvatske ostvarili su minimalnu 1-0 (0-0), ali iznimno važnu pobjedu na gostovanju u Bratislavi kod Slovačke, čime su zadržali korak s Rusijom u borbi za prvo mjesto u skupini H Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Marcelo Brozović u 86. minuti.

Hrvatski nogometaši bolje su otvorili utakmicu i u prvih 20 minuta prvog poluvremena bili bolja momčad. U 11. minuti je Mislav Oršić okušao svoj udarac izvan kaznenog prostora i pogodio gredu. Četiri minute poslije je s dvadesetak metara pucao i Luka Ivanušec, ali je domaći vratar Rodak bio na mjestu.

Najbolju priliku imao je u 19. minuti Antonio Čolak kojemu je odličnu loptu u kaznenom prostoru dao Oršić. Čolak je malo previše vremena potrošio za prijem lopte i namještanje za udarac, što je bilo dovoljno Škriniaru da mu uđe u blok.

U drugoj polovici prvog dijela redale su se prilika pred vratima Hrvatske. U 22. minuti je Vladimir Weiss gađao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pokraj lijeve vratnice.

U 27. minuti je Robert Mak sam izašao pred Ivicu Ivušića iskosa s desne strane, ali je debitant u hrvatskoj reprezentaciji Ivica Ivušić odlično obranio njegov udarac. Samo tri minute poslije Slovaci su imali tri pokušaja iz blizine, ali su i Šatka, i Schranz, i Kucka pogodili hrvatske braniče u bloku.

U drugom poluvremenu su Slovaci imali bolje prilike, ali im je ponestajalo koncentracije i preciznosti u završnici. Za to su kažnjeni u 86. minuti.

Lovro Majer je ubacio u kazneni prostor s lijeve strane iz slobodnog udarca, Kucka je odbio glavom loptu na rub šesnaesterca, gdje je na nju natrčao Marcelo Brozović i iz voleja pogodio donji desni kut slovačkih vrata.

Slovaci su do kraja dvoboja dvaput opasno zaprijetili. U 88. minuti je Ivušić sjajno obranio udarac Boženika sa desetak metara, a u 89. minuti je zaustavio i pokušaj Kucke s ruba kaznenog prostora pa je Hrvatska odnijela tri boda iz Bratislave i nanijela prvi poraz Slovacima u ovim kvalifikacijama.

Rusija i Hrvatska su i dalje na vrhu ljestvice sa 10 bodova, a Slovenija je treća sa sedam.

Upravo će reprezentacija Slovenije biti sljedeći suparnik Hrvatskoj, 7. rujna u Splitu.

Kopirati
Drag cursor here to close