Ništa bez Tite?

Brazilskom izborniku ponuđeno mjesto trenera Reala

Kako piše brazilski list O Globo, Titeov agent nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti interes Reala za ovog trenera.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2018. u 13:45

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakodnevno se pojavi najmanje jedno novo ime kao kandidat za klupu Real Madrida.

Nakon što je nekoliko trenera odbilo klupu Kraljevskog kluba, Guti se spominjao kao prvi kandidat za to mjesto.

Mediji su prenijeli kako je predsjednik Murcije izrazio žaljenje što Guti neće postati njihov trener, već će ostati u Real Madridu kao nasljednik Zinedine Zidanea.

Međutim u petak se u španjolskim medijima ime brazilskog izbornika Titea (pravim imenom Adenor Leonardo Bacchi) veže za klupu Kraljevskog kluba.

Glavni razlog zašto bi Tite stigao u Real Madrid je što bi za njim, navodno, krenuli Neymar i Alisson, koji su velike želje predsjednika Pereza.

Posljednji klub kojeg je u karijeri vodio Tite, prije odlaska na kormilo Brazilaca, bio je Corinthians. S ovim klubom je Tite osvojio dva naslova prvaka Brazila i Copa Libertadores.

Tite ima dobru poziciju glede opcije s Realom, jer mu ugovor s brazilskom nacionalnom vrstom vrijedi do završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Predsjednik nogometnog saveza Rogerio Caboclo ponudio mu je produženje ugovora do 2022. godine. Međutim, 57-godišnji nogometni stručnjak zamolio je da svoju odluku o eventualnom produžetku suradnje donese tek nakon Mundijala.

Kako piše brazilski list O Globo, Titeov agent nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti interes Reala za ovog trenera.

Brazilski izbornik je nacionalnu momčad preuzeo 2016. godine, okončavši tako svoju klupsku karijeru, barem privremeno. Do tada je osvojio dva naslova prvaka Brazila, jednom Copa de Brasil, kao i Recopa Sudamericana i Copa Libertadores de América.

Podsjetimo kako su prije njega spominjani Maurice Pochettino iz Tottenhama, Jürgen Klopp iz Liverpoola, njemački izbornik Joachim Löw, Guti, talijanski stručnjaci Antonio Conte i Maurizio Sarri, te Julian Nagelsmann iz Hoffenheima.


Kopirati
Drag cursor here to close