Olimpijski pobjednici

Brazilski nogometaši obranili zlato

Za Brazil je ovo drugo olimpijsko zlato u nogometu za muškarce, prvoga je osvojio prije pet godina na domaćem terenu u Rio de Janeiru svladavši Njemačku boljim izvođenjem 11-eraca.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2021. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilska muška nogometna reprezentacija obranila je naslov olimpijskog pobjednika, u finalu igranom na stadionu u Yokohami Brazil je svladao Španjolsku s 2-1 (1-0, 1-1) nakon produžetka.

Brazil je poveo u završnici prvog poluvremena golom Cunhe (45+2), no u nastavku je Oyarzabal (61) poravnao te se otišlo u dodatnih 30 minuta, prenosi Hina. 

Odlučujućom se pokazala 108. minuta kada je Malcom bio odlučniji od Valleja u startu na jednu loptu, sjurio se potom u kazneni prostor Španjolske i jakim udarcem svladao Simona.

Za Brazil je ovo drugo olimpijsko zlato u nogometu za muškarce, prvoga je osvojio prije pet godina na domaćem terenu u Rio de Janeiru svladavši Njemačku boljim izvođenjem 11-eraca. Inače, ovo je bio treći uzastopni finale za Brazil, 2012. u Londonu je izgubio borbu za zlato od Meksika.

Španjolska je, pak, ostala na jednom zlatu osvojenom na domaćem terenu u Barceloni 1992. godine, dok joj je ovo treće srebro, nakon Sydneya 2000. i Antwerpena daleke 1920.

Broncu je još u petak osvojio Meksiko 3-1 pobjedom protiv domaćina Japana.

Kopirati
Drag cursor here to close