SP2018

Brazil 'probio bunker' Kostarike tek u 91. minuti

Brazilci su klasični bunker Kostarikanaca otvorili tek s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, kada se činilo da će ovo biti prvi susret na SP-u koji će završiti bez golova.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2018. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilska nogometna reprezentacija došla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali su pogotke za slavlje 2:0 protiv Kostarike Brazilci postigli tek u sučevom vremenu u završnici utakmice drugoga kola skupine E odigranoj u petak u St. Peterburgu.

Brazilci su klasični bunker Kostarikanaca otvorili tek s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, kada se činilo da će ovo biti prvi susret na SP-u koji će završiti bez golova. Strijelac prvog pogotka u 91. minuti bio je Philippe Coutinho na asistenciju Gabriela Jesusa, a pobjedu Brazila potvrdio je Neymar u 97. minuti, nakon ubačaja Douglasa Coste.

Iako su Brazilci od samog početka počeli s opsadom vrata Kostarikanaca, srednjoamerička momčad je propustila prvu priliku. U 13. minuti Celso Borges je natrčao na loptu na osam metara od vrata, a njegov šut prošao je pored vratnice. U 27. minuti Neymar je bio zamalo prekratak, a dvije minute kasnije Marcelo puca tik pored gola. To je bilo sve u vrlo siromašnom prvom dijelu. 

Brazilci su drugi dio počeli puno odlučnije, pa je u 49. minuti peterostruki prvak svijeta propustio čak dvije prilike prilike u istom napadu. Prvo je Jesus udarcem glavom zatresao gredu, a potom je šut Coutinha blokiran u zadnji trenutak. U 57. minuti vratar Keylor Navas brani šut Neymara, a kostarikanski vratar brani dvije minute kasnije i šut Coutinha.

Igrala se praktički viktorija na vrata Kostarikanaca, ali Brazilci nisu uspijevali pronaći put prema mreži. U 78. minuti kontakt Gonzaleza i Neymara sudac Kuijpers isprva okarakterizira kao kazneni udarac, ali potom upotrebom VAR-a poništava svoju odluku, prenosi HRT.

Napokon, u 91. minuti Brazil je probušio bunker Kostarikanaca.  Ubačenu loptu smirio je Gabriel Jesus za natrčalog Coutinha, koji iz blizine jakim udarcem pogađa mrežu. U sedmoj minuti sudačke nadoknade u strijelce se konačno upisao i najskuplji igrač svijeta Neymar koji je nakon ubačaja Douglasa Coste lako pogodio praznu mrežu. 

Kostarika je porazom ostala bez ijednog boda iz dvije utakmice te ostala bez mogućnosti za plasman u osminu finala, a Brazil je sa četiri boda preuzeo vodeću poziciju, ispred Srbije sa tri i Švicarske s jednim bodom. 

U drugoj utakmici u ovoj skupini, od 20 sati, u Kalinjingradu se sastaju Srbija i Švicarska. 

Kopirati
Drag cursor here to close