Zlatna rezerva vol. 27

Brazil – Njemačka u osmini finala?

Finale prije finala mogu spriječiti samo Srbija (malo vjerojatno) i Švedska (vjerojatnije, ali i dalje teško). Pobjedi li Brazil i ne izgubi li Meksiko, eto nam dvoboja iz polufinala prije četiri godine.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2018. u 09:02 Zlatna rezerva | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Kroos čitavu utakmicu odigrao je ispod svoje razine. Izravni je krivac za gol Šveđana, imao je još opasno izgubljenih lopti, a niti prema naprijed nije bio bogzna što. A onda je Jimmy Durmaz napravio prekršaj na rubu šesnaesterca u 95', Njemačkoj je ostala samo ta jedna prilika da ostane na tankom koncu ovisnosti o milosti Meksika i Švedske u trećem kolu. I tu se ukazao Kroos, udarac sa strane, a ne ubačaj – i gol! Epski moment, spašavanje vojnika Joachima, spašavanje Njemačke, koja je umalo izginula u Sočiju i nogometno ponovila vojnu povijest ratovanja u Rusiji.

Nogomet je igra u kojoj…

Njemačka je opet u igri, ali Meksiku treba samo bod protiv Švedske za prvo mjesto. Švedima, zbog Toni Kroosa, sada treba pobjeda. Ali, pobjedi li Švedska, zatvara se krug, moguće je i da Meksiko ispadne, natrpaju li Nijemci Korejce. Pretpostavimo li da će Meksiko, kako već to oni znaju, sačuvati mrežu ili nekako izbjeći poraz, a Korejci ipak protiv sada razbuđene Njemačke nemaju šanse, eto nam Elfa kao drugog u skupini. I križaju se s prvim iz grupe E, a to će biti….Brazil. Osim ako…

Osim ako ga Srbija ne razoruža u zadnjoj utakmici. Srbija je na rubu ambisa, igra im samo pobjeda protiv, u ovom trenutku, najtežeg protivnika. Ne sumnjamo da će Srbija dati maksimum, kao što obično reprezentacije s ovih prostora i igraju protiv velikih, ali hoće li to biti dovoljno za iznenađenje?

Teško da će Brazil taktizirati, ali…

Brazil ima četiri boda i ne odgovara im niti neriješeno, jer isti broj bodova ima i Švicarska, a pretpostavka je da će Šaćiri i društvo ipak pobijediti Kostariku. Iako se s pravom tvrdi da je pretpostavka majka svih zajeba,  ostaje činjenica da Srbija ako želi dalje mora pobijediti, a Švicarci ne žele upropastiti sve protiv najlakšeg suparnika.

Brazil također želi trijumf, užasno su loše podnijeli onaj X sa Švicarskom, oni žele osigurati broj jedan, pa makar opet išli na reprezentaciju koja im je nanijela toliko boli na kućnom pragu.

Puna mreža zaborava nema

Njemačka, ona kojoj se Brazil silno želi osvetiti za 1-7 u polufinalu otprije četiri ljeta. Krajem ožujka porazili su Njemačku u prijateljskoj utakmici, ali to ni blizu nije dovoljno – Brazil želi osvetu na velikom natjecanju!

I eto ga, nisu nikad bili bliže da im se osvete brže…ali, ostavit ćemo malu, ali stvarno malu mogućnost da Tite poželi Meksiko umjesto Njemačke, ali je dobra stvar što neće znati rasplet grupe F prije završetka svoje utakmice. Njemačka, pak, ne može ništa taktizirati, ali je drugi mogu rasporediti.

Kopirati
Drag cursor here to close