Fali pečat

Branko Ivanković morat će u Iranu naplatiti 600.000 eura u gotovini!?

Kako piše iranska novinska agencija Isna, ovom uspješnom treneru sad je problem kako doći do plaće i premija u visini od 600.000 eura, jer zbog američkih sankcija toliki novac ne može biti transferiran iz Irana redovitim načinom, preko banke
Sport / Nogomet | 12. 06. 2019. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni stručnjak Branko Ivanković (65) obranio je nedavno naslov prvaka Irana s Persepolisom, kojemu je ovo treća uzastopna titula. Vijest sama po sebi više nije niti nova niti aktualna, ali Ivanković se našao u ne baš slatkim brigama glede svoga honorara.

Kako piše iranska novinska agencija Isna, ovom uspješnom treneru sad je problem kako doći do plaće i premija u visini od 600.000 eura, jer zbog američkih sankcija toliki novac ne može biti transferiran iz Irana redovitim načinom, odnosno preko neke banke.

Branko Ivanković će morati preuzeti novac u gotovini, odnosno otići u Teheran i podići plaću na blagajni i staviti novac u oveći kufer. Tehnički gledano, drugog načina zasad nema.

Naravno da to nije baš tako jednostavno izvesti u Iranu, ali s druge strane klub je svjestan da mu prijete sankcije Fife ukoliko ostane dužan treneru ili igračima.

Već su takva iskustva imali bivši iranski izbornik, Portugalac Carlos Queiroz, i njemački trener Winfried Schäfer (Esteghlal Teheran), koji su svoje poslodavce u Iranu prijavili svjetskoj nogometnoj asocijaciji. Obojica potražuju šestoznamenkaste iznose koji im ne mogu biti prebačeni.

Što se tiče Branka Ivankovića, on ima veliko iskustvo s Irancima. Bio je izbornik u toj zemlji od 2002. do 2006., a sad je uspio s klubom Persepolisom ono što samo rijetki treneri u svijetu postižu. Ivanković je tek drugi trener koji je bio prvak Irana tri puta zaredom.

Naslove prvaka ranije je osvajao i s Dinamom (2007.) te kineskim Shandong Lunengom (2010.).

U svojoj bogatoj karijeri Branko Ivanković trenirao je i njemački Hannover 96, a asistirao je Ćiri Blaževiću na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, gdje su Vatreni osvojili treće mjesto.

Uz Branka Ivankovića u stručnom stožeru Persepolisa su i njegov brat Zlatko, kondicijski trener Marko Stilinović i trener vratara Igor Panadić, a u momčadi su Mario Budimir i vratar Božidar Radošević.

Kopirati
Drag cursor here to close