Nogomet bez navijača

Borussia zatražila pomoć psihologa pred pred Ruhrski derbi

"Obično u takvim situacijama čujete navijače, huk s tribina, sada se neće ćuti baš ništa. Neobična je to situacija i smatramo kako je potrebno igrače pripremiti za takav scenarij," kazao je trener Favre, objasnivši da je klub angažirao psihologe...
Sport / Nogomet | 14. 05. 2020. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ran.de / Ruhrski derbi prvi put u povijesti bez gledatelja

Bundesligaši se već naveliko pripremaju za nastavak Bundeslige ovog vikenda, nakon puna dva mjeseca napokon će se igrati nogomet na najvišoj razini.

Borussia Dortmund ovog će vikenda odigrati veliki Ruhrski derbi protiv rivala Schalkea.

Lucien Favre, trener Borussije Dortmund, svoje igrače priprema za ovaj okršaj u neobičnim okolnostima, bez prisustva navijača.

"Pitanje je mentaliteta, odnosno psihološkog zdravlja igrača. Imat ćemo situaciju gdje se stvori dobra prilika, padne gol ili možda se dogodi promašaj i nema reakcije. Obično u takvim situacijama čujete navijače, huk s tribina, sada se neće ćuti baš ništa. Neobična je to situacija i smatramo kako je potrebno igrače pripremiti za takav scenarij," kazao je Favre objasnivši da je klub angažirao psihologe kako bi konstantno bili na raspolaganju igračima.

Veliki Ruhrski derbi između Borussije i Schalkea čiji su gradovi udaljeni samo pedesetak kilometara, prvi put u povijesti igrat će se bez prisustva navijača.

"Derbi bez navijača tjera vaše srce na plač," slikovito je objasnio Favre nastavivši: "Iz tog razloga potreban je viši stupanj motivacije. No, zbog duge stanke bilo je vidljivo kako su igrači sretni što su se vratili na nogometni teren."

Derbi Borussije i Schalkea na rasporedu je u subotu od 15:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close