Napušta Eintracht

Borussija M'Gladbach dogovorila novog trenera

Sadašnji trener Eintrachta Adi Hütter službeno je potvrđen kao novi trenera Borussije od iduće sezone. Iako se tim iz Frankfurta nalazi na putu plasmana u Ligu prvaka, Austrijanac se odlučio za promjenu sredine nakon tri sezone.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2021. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Adi Hütter

Pogleda li se tabela njemačke Bundeslige, vjerojatno bi svaki trener u ovome trenutku radije trenirao Eintracht iz Frankfurta, nego Borussiju M'Gladbach.

Naime, Eintracht je na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka, dok su Fohleni tek osmi, sa slabim izgledima za Europu.

Međutim, unatoč takvom odnosu snaga, sadašnji trener Eintrachta Adi Hütter upravo je službeno potvrđen kao novi trenera Borussije od iduće sezone.

Austrijanac se već oprostio od kluba i igrača, a oglasio se i Eintracht, potvrdivši ono što su dosad bile glasine.

Bild piše kako je Borussia pristala platiti Eintrachtu najvišu odštetu za treneta u povijesti Bundeslige. Riješ je o 7,5 milijuna eura, ali i sami će zaraditi pet milijuna na ime odštete za sadašnjeg trenera Rosea, tako da je transfer podnošljiv.

"Odluka da otvorim novo poglavlje u novoj sezoni nije mi bila laka. Ovdje sam doživio tri nevjerojatno uspješne i intenzivne godine, koje bih zajedno s ekipom želio završiti izvanrednim rezultatom ove sezone. Imamo povijesnu priliku. Sad mi je važan samo uspjeh Eintrachta. Želimo obraniti našu prednost i plasirati se u Ligu prvaka. Sve podređujemo ovom cilju", kazao je Hütter.

On je od ljeta 2018. godine bio prvi je trener Eintrachta iz Frankfurta, a na to mjesto imenovan je nakon što je Eintracht napustio Niko Kovač koji je tada prešao u Bayern.

Prije dolaska u njemačku Bundesligu vodio je Young Boys, Red Bull Salzburg, Groedig, Altach i mladu momčad Red Bulla.

Adi Hütter će u Borussiji M'Gladbach naslijediti Marca Rosea, koji preuzima onu drugu, dortmundsku Borussiju.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close