Kraj nadanja za Borussiju

Borussia igrala za Kovača: Ispustili vodstvo od 2:0!

Momčad Luciena Favrea vodila je u Bremenu s 2:0 sve do 70. minute nakon golova Pulišića i Alcacera da bi tada sve prokockali.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2019. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sport.de / Werder - Borussia (D) 2:2; rezultat koji nikome nije trebao

Katastrofalna završnica sezone Bundeslige za Borussiju iz Dortmunda upravo je otišla u još jednu neodlučenu utakmicu koja ništa ne znači u borbi za naslov prvaka. Borussia je u 32. kolu Bundeslige osvojila tek bod na gostovanju u Bremenu.

Momčad Luciena Favrea vodila je u Bremenu s 2:0 sve do 70. minute nakon golova Pulišića i Alcacera da bi tada sve prokockali.

Mladi nogometaši Borussije imali su nekoliko sjajnih prilika za utakmicu zaključe već u prvom dijelu, a dobro su igrali i početkom drugog, stvarajući prilike, ali je vratar domaćih Pavlenka sjajno branio.

Nakon što Borussia više nije uspjela pronaći način da zatrese mrežu Werdera, rezultat je smanjio Mohwald, a pet minuta kasnije konačnih 2:2 postavio je 40-godišnji Claudio Pizarro.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao, iako su obje ekipe imale šansi za osvajanje sva tri boda.

Bayern je ranije svladao Hannover s 3:1 i sada ima 74 boda, četiri više od Borussije dva kola prije kraja.

Bavarce za tjedan dana očekuje derbi u Leipzigu i pobjedom bi potvrdili novi naslov prvaka, a to mogu ostvariti i porazom Borussije koja će dočekati Fortunu iz Düsseldorfa.

Bayern sve bliže obrani naslova prvaka

Bayern je u 32. kolu napravio veliki korak prema naslovu prvaka pobjedom 3:1 protiv Hannovera, inače posljednjeg na tabeli.

Bayern je poveo golovima Lewandowskog u 27. i Goretkze u 40. minuti. Jonathas je u 51. smanjio, ali Franck Ribery je riješio pitanje pobjednika u 83. minuti.

Jonathas je inače morao napustiti utakmicu zbog dva žuta kartona, što i nije čest slučaj za jednog klasičnog napadača.

Momčad Nike Kovača tako se iskupila za kiks u prošlom kolu protiv predzadnjeg Nürnberga. Bilo je 1:1, a Bavarci su tim remijem zakomplicirali utrku za naslov.

Kopirati
Drag cursor here to close