Tatin sin

Borussia Dortmund i dalje je pod budnim okom jednog Kloppa

Marc Klopp je dvije godine također igrao u Borussiji, ali u drugoj momčadi, no zbog stalnih problema s koljenom, morao je ranije završiti karijeru.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2019. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Liverpoola Jürgen Klopp ostavio je dubok trag u Borussiji iz Dortmunda, a pod njegovim je vodstvom BVB tim osvojio dva naslova prvaka Njemačke (2011. I 2012.) i igrao finale Lige prvaka (2013., poraz od Bayerna 1:2).

U međuvremenu Borussiju s uspjehom trenira švicarski stručnjak Lucien Favre, ali negdje u pozadini čitavog složenog procesa vođenja jednog takvog kluba nalazi se i jedan Klopp.

Naime, 30-godišnji Marc Klopp, sin proslavljenog trenera Jürgena Kloppa, zadužen je za organizacijski dio treninga, priprema i testnih utakmica.

Marc Klopp je dvije godine također igrao u Borussiji, ali u drugoj momčadi, no zbog stalnih problema s koljenom, morao je ranije završiti karijeru. Zanimljivo je da je tadašnje rezerviste Borussije vodio trener David Wagner, koji je danas menadžer engleskog ligaša Huddersfielda.

Kloppov sin danas je zaposlen u agenciji „Onside“ iz Hamburga, a njegov je zadatak učiniti sve što je moguće da se Borussijini igrači odlično osjećaju na treninzima i općenito na pripremama, kao što je to trenutačno slučaj u španjolskoj Marbelli. Tvrtka za koju mlađi Klopp radi pripada osobnom savjetniku Jürgena Kloppa, Marcu Kosickeu.

"Poznajem Marca duže od deset godina. Za organizaciju našeg trening kampa i pripremnih utakmica, on mi je sad prvi sugovornik. Uistinu odlično radi svoj posao", kazao je za Bild sportski direktor Borussije Michael Zorc (56).

„Ovaj posao mi je uistinu zabavan. Najljepše od svega je što sam ponovno sasvim uz nogomet“, kaže Kloppov sin Marc.

Marc je Jürgenov sin iz prvog braka sa Sabinom, dok popularni trener sa sadašnjom suprugom Ullom nema zajedničke djece. Jürgen Klopp i Ulla Sandrock upoznali su se za vrijeme jednog Oktoberfesta i ubrzo se oženili. Ulla iz ranijeg braka ima sina Dennisa.

Marc Klopp mnoge podsjeća na svog slavnog oca, ponajviše zbog brade i zaraznog osmjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close