Bundesliga

Borussia Dortmund stigla do prve pobjede s novim trenerom

U dvoboju 12. kola Bundeslige Borussia Dortmund je slavila kod Werdera s 2:1 i popela se na četvrtu poziciju. Bio je to debi za novog trenera Edina Terzića.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2020. u 00:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici nakon otkaza treneru Lucienu Favreu Borussija je stigla do pobjede u Bremenu zahvaljujući pogotku Marca Reusa u 79. minuti, koji je prvo promašio penal, ali mu se lopta sretno odbila i iz druge šanse je zabio.

Raphaël Guerreiro je u 12. minuti postigao vodeći gol za žute-crne, da bi poravnao Möhwald (28).

Borussiu Dortmund je u ovoj utakmici vodio privremeni trener Edin Terzić (38). Zanimljivo, Terzić je tijekom Eura 2012. bio pomoćnik Slavena Bilića, tadašnjeg izbornika Vatrenih.

Bilića je pratio kao pomoćnik ukupno četiri godine - po dvije u Bešiktašu i West Hamu.

Stuttgart je kod kuće izvukao remi (2:2) protiv Union Berlina s dva gola austrijskog Srbina Saše Kalajdžića u 85. i 90. minuti.

U prvom dvoboju 12. kola Bundeslige Eintracht Frankfurt i Borussia M'gladbach su odigrali 3:3. Klub iz Mönchengladbacha je u 90. minuti gubio s 1:3, da bi čudesnom završnicom i dva gola Larsa Stindla, drugi u šestoj minuti nadoknade, izbjegao poraz.

Stindl je ubilježio hat-trick jer je dao i prvi gol na utakmici u 14. minuti.

Eintracht je golovima André Silva (21pen, 24) i Barkoka (32) vodio sve do samog kraja, ali ih je skupo koštao crveni karton Abrahama u 81. minuti.

Još su igrali Hertha i Mainz i razišli se bez golova (0:0).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close