Mamba ujeda

Borussia Dortmund protiv fenjeraša spasila bod u sudačkoj nadoknadi

Bilo je 0:3 u 43. minuti i već su neki navijači Borussije pomislili kako im prijeti još veća katastrofa. Ipak, u drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu...
Sport / Nogomet | 22. 11. 2019. u 22:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Streli Mamba bio je dvostruki strijelac za Paderborn

Popriličnu senzaciju vidjeli su gledatelji u prvoj utakmici 12. kola Bundeslige u kojoj je Borussia Dortmund remizirala s posljednjeplasiranim Paderbornom 3:3.

Prvoklasno iznenađenje gosti su počeli kreirati već u petoj minuti. Fantastično je kontru po desnoj strani poveo Kai Proger i solo prodorom omogućio Streliju Mambi da vrlo jednostavno dovede svoj sastav u vodstvo.

U 37. minuti novi šok za 0:2. Idealnom loptom je Zolinski izbacio Mambu u novu stopostotnu priliku, a napadaš Paderborna nije imao namjeru je propustiti ovakvu šansu na prepunom Signal Iduna Parku.

Kao da to nije bilo dovoljno, na odmor se odlazi s nevjerojatnih 0:3. Nakon greške Witsela, na lijevoj strani u trk loptu dobija Gerrit Holtmann, koji se samo sjurio prema sredini i golu Burkija, kojeg matira iz naizgled teške, ali ne nerješive situacije. Bilo je to u 43. minuti i već su neki navijači Borussije pomislili kako im prijeti još veća katastrofa.

Drugo poluvrijeme počinje obećavajuće za domaćine, koliko je to moguće. Oduzeta je lopta na obrambenoj polovici Paderborna, lopta se našla u nogama Hakimija, koji je šalje u one svog suigrača Jadona Sancha. Englez se našao u odličnoj prilici i to je značilo smanjenje na 1:3 u 47. minuti.

Belgijski veznjak Witsel iskupio se za pogrešku kod trećeg gola gostiju, pošto je iskoristio ubačaj Hummelsa i glavom smanjio na 2:3.

Domaćini su se ipak uspjeli izvući od prvoklasne blamaže protiv fenjeraša.

U drugoj minuti sudačke nadoknade dugu dijagonalu na lijevom krilo je primio Sancho, koji lako centrira u peterac. Tamo je najspretniji bio kapetan domaćina Marco Reus, te je iskoristio trenutak nepažnje obrane gostiju i potpuno neometan poentirao za konačnih 3:3.

Nešto slično imali su igrači Borussije u Ligi prvaka protiv milanskog Intera, kad su također u drugom poluvremenu pritisnuli i postigli tri gola, ali su tada lovili zaostatak od 0:2, te su na kraju osvojili sva tri boda. Večeras je jurnjava za rezultatom donijela samo bod.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close