Ispisan povijest

Borussia Dortmund pregazila Herthu u Berlinu uz četiri gola Haalanda!

Hertha je dobila prvo poluvrijeme s 1:0 pogotkom Matheusa Cunhe (33), a onda je u drugom dijelu uslijedio Haalandov show - zabio je u 47., 49, 62. i 79. minuti za potpuni preokret kluba iz Dortmunda.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju 8. kola Bundeslige Borussia Dortmund je u Berlinu svladala Herthu s 5:2, a čak četiri gola postigao je Norvežanin Erling Haaland, kojemu je u subotu dodijeljena i nagrada za najboljeg mladog igrača 'Golden Boy'.

Hertha je dobila prvo poluvrijeme s 1:0 pogotkom Matheusa Cunhe (33), a onda je u drugom dijelu uslijedio Haalandov show - zabio je u 47., 49, 62. i 79. minuti za potpuni preokret kluba iz Dortmunda, za koji je strijelac još bio u Guerreiro (70).

U 79. minuti Cunha je postigao iz penala svoj drugi gol za Herthu za konačnih 2:5.

Borussia je iskoristila visoko vodstvo, pa je u drugom dijelu ušao 16-godišnji napadač Youssoufa Moukoko, koji je zamijenio upravo Haalanda i postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u Bundesligi.

Ranije su Eintracht i RB Salzburg u Frankfurtu odigrali 1:1. Domaći su poveli preko Barkoka (43), a za RB Leipzig je zabio Poulsen (57), no gosti su propustili priliku bodovno se izjednačiti s liderom Bayernom.

Borusija je druga na tablici sa 18 bodova, jednim manje od vodećeg Bayerna koji je na Allianz Areni odigrao samo 1:1 protiv Werdera. 

Inače, u dosadašnjem dijelu Bundeslige za pobjedu još ne znaju 1. FC Köln, Schalke 04  i Mainz 05. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close