Bundesliga

Borussia Dortmund pomela Nuernberg sa zastrašujućih 7:0!

Posebno se istaknuo Marco Reus, s dva pogotka i jednom asistencijom, ali je i općenito igra kompletnog tima Borussije od dolaska trenera Luciena Favre postala dinamičnijom i učinkovitijom.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2018. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund je "razbila" Nuernberg 7-0, što je druga najveća pobjeda ovog tima u povijesti.

Strijelci za žuto-crne bili su Larsen (9), Reus (32, 58), Hakimi (49), Akanji (74), Sancho (85) i Weigl (88). Koliko je igrače Borussije išao šut, posvjedočit će činjenica da je dvojici strijelaca (Hakimiju i Larsenu) prvi udarac prema golu uopće u Bundesligi odmah rezultirao pogotkom.

Posebno se istaknuo Marco Reus, s dva pogotka i jednom asistencijom, ali je i općenito igra kompletnog tima Borussije od dolaska trenera Luciena Favre postala dinamičnijom i učinkovitijom.

U ostalim sinoćnjim utakmicama profitirali su Borussia Mönchengladbach protiv Eintracha (3:1), Leipzig protiv Stuttgarta (2:0) i Bayer iz Leverkusena protiv Fortune Duesseldorfa (2:1), dok su Mainz i Wolfsburg odigrali bez golova.

Ante Rebić bio je strijelac jedinog pogotka za Eintracht iz Frankfurta, koji je u srijedu izgubio od Borussije Mönchengladbach 1:3. Rebić, koji je igrao od 62. minute, iskoristio je pogrešku suparničke obrane te je u 74. minuti zatresao mrežu. Pogotke za Mönchengladbach postigli su Pléa (56), Thorgen Hazard (65) i Elvedi (85).

Fortuna Duesseldorf je na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena izgubila 1-2. Dvostruki strijelac za Leverkusen bio je Kevin Volland (50, 60), a utješni pogodak za Fortunu zabio je Rouwen Hennings u sudačkoj nadoknadi (90+4) iz penala.
Branič Tin Jedvaj je za Leverkusen odigrao prvo poluvrijeme.

Lijevi branič Borna Sosa odigrao je cijeli susret za Stuttgart, koji je u gostima izgubio od Leipziga 0-2, baš kao i hrvatski krilni napadač Josip Brekalo za Wolfsburg u remiju protiv Mainza.

Kopirati
Drag cursor here to close