Barcina rezerva

Borussia Dortmund dovest će na posudbu Pabla Alcacera

Paco Alcacer došao je u Barcelonu prije dvije godine iz Valencije, ali nije se naigrao u konkurenciji Luisa Suareza.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2018. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bundesligaš Borussia Dortmund od siječnja traži rješenje na mjestu vođe napada, nakon što je Pierre-Emerick Aubameyang prešao u Arsenal.

U drugome dijelu sezone 2017/18 solidno ga je nadomjestio Michy Batshuayi, ali njegova posudba bila je kratkoroćna i Borussija nije uspjela dalje angažirati odličnog Belgijanca. On se od ove sezone pridružio španjolskoj Valenciji, također kao posuđeni igrač.

Ekipa iz Dortmunda pokušava dovesti Paca Alcacera iz Barcelone, a mediji u obje zemlje pišu kako je dogovorena jednogodišnja posudba za koju je Borussia spremna platiti nešto više od dva milijun eura.

U ugovor s Alcacerom ugrađena je i klauzula o otkupu, a odšteta Barceloni trebala bi iznositi između 20 i 25 milijuna eura, piše Bild.

Paco Alcacer došao je u Barcelonu prije dvije godine iz Valencije, ali nije se naigrao u konkurenciji Luisa Suareza.

Alcaceru su tek 24 godine i eventualni prelazak u Bundesligu značio bi priliku za oživljavanje karijere ovog napadača.

Barcelona još nije okončala posao s transferima igrača, jer i Rafinha želi otići u drugi klub, a najkonkretniji interes za njega pokazuje Real Betis.

Ukoliko Barca pusti obojicu na posudbu, eventualna ozljeda prvog napadača donijela bi dosta glavobolje treneru Valverdeu. S druge strane, on niti jednome od dvojca Alcacer - Rafinha ne može jamčiti posebnu minutažu, a dečki žele više igrati.

Zanimljivo je da je u ugovor Alcacera s Barcelonom ugrađena klauzula od 100 milijuna eura odštete, ali taj novac ne mogu dobiti u ovome trenutku. Vjeruje se da će Borussia objaviti ovaj transfer uoči prve utakmice novog prvenstva koju igraju protiv Leipziga u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close