UEFA odgovorila NS BiH

Borac definitivno bez licence, poznat novi datum ždrijeba Premijer lige BiH

U dopisu dostavljenom u NS BiH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. lipnja 2018. godine, navedeno je da su povjerenstva za licenciranje klubova neovisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće,
Sport / Nogomet | 22. 06. 2018. u 13:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Borac, s obzirom da nije dobio licencu, neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Kao što je poznato na sjednici Izvršnog odbora Nogometno/Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. lipnja 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za izvanredno preispitivanje odluke Drugostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova NFS BiH od 29. svibnja 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog tijela UEFA-e. Shodno tom zaključku, 20. lipnja 2018. godine zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjela za licenciranje klubova, navode iz NS BiH.

U dopisu dostavljenom u NS BiH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. lipnja 2018. godine, navedeno je da su povjerenstva za licenciranje klubova neovisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor NS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar natjecanja u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./.2019, ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova za novo prvenstvo bit će obavljen u hotelu Terme na Ilidži 27. lipnja u 12.00 sati, u skladu s prethodno donesenim odlukama i s klubovima kojima su nadležne povjerenstva za licenciranje klubova izdale potrebne licence, istaknuli su iz bh. kuće nogometa.

Dakle, Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close