Cijene ga

Bolja plaća: Ante Rebić produžio ugovor s Eintrachtom

"Svojom brzinom i dinamičnošću on se savršeno uklapa i u novi sustav igre kojeg gradi naš novi trener Adi Hütter. Bilo nam je važno da Ante ostane u našim redovima, jer je on i miljenik navijača"
Sport / Nogomet | 10. 08. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najprijatnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatski napadač Ante Rebić, ostaje vjeran Eintrachtu iz Frankfurta, objavio je njegov klub.

Sportski direktor Fredi Bobić ocijenio je produženje ugovora s Antom Rebićem za još jednu sezonu (do 2022. godine) vrlo važnim događajem i jasnim signalom.

"Ante je svakako jedan od najpozitivnijih fenomena na Svjetskom prvenstvu", kazao je Bobić u petak, napominjući kako nije nikakva tajna da to izaziva i određene želje.

"Činjenica da smo uspjeli zadržati jednu takvu zvijezdu u usponu, puno govori o Eintrachtu", rekao je Fredi Bobić.

Eintrachtov sportski direktor podsjeća kako su se za Rebića zanimali neki renomirani klubovi, pokušavajući ga pridobiti boljim materijalnim uvjetima, ali činjenica da se Ante opredijelio za ostanak u Frankfurtu, svjedoči o njegovoj opredijeljenosti za klub koji mu je omogućio izrastanje u vrhunskog nogometaša.

S druge strane, napominje Bobić, sposobnost kluba da zadrži takve igrače, govori i o vlastitoj financijskoj snazi, a njihova nova klupska vizija zasigurno je zanimljiva Rebiću, o čemu svjedoči i pristanak na produženje ugovora.

"Svojom brzinom i dinamičnošću on se savršeno uklapa i u novi sustav igre kojeg gradi naš novi trener Adi Hütter. Bilo nam je važno da Ante ostane u našim redovima, jer je on i miljenik navijača, ali ne samo zbog svojih golova u finalu kupa, nego još odranije", kazao je Bobić dodatne riječi hvala za Antu Rebića, prenosi Kicker.

Rebić je s novim potpisom dobio i bolju plaću u Eintrachtu, a direktor Bobić nije otkrio novinarima je li u ugovor unesena i klauzula o visini odštete za slučaj da hrvatski reprezentativac u narednim godinama ipak ode u neki drugi klub. Izvjesno je da  će Rebić biti sada biti jedan od najbolje plaćenih prvotimaca Eintrachta, ako ne i prvi među najboljima.

Eintracht je na Rebiću mogao puno zaraditi, možda čak ostvariti i klupski rekord, ali činjenica je da bi polovicu dobivenog novca morali proslijediti bivšem Rebićevu klubu, talijanskoj Fiorentini.
Ante Rebić je, naime, prvo bio na posudbi u Eintrachtu, a onda ga je protekle zime klub otkupio za dva milijuna eura, uz dogovor s Fiorentinom o podjeli budućih transfera hrvatskog reprezentativca.

U Bundesligi je Rebić do sada za Eintracht odigrao 49 utakmica, postigao osam i namjestio šest zgoditaka. Za Hrvatsku je nastupio ukupno 22 puta.

Prvo Rebićevo iskušenje nakon Svjetskog prvenstva bit će utakmica Superkupa Njemačke, koja je na rasporedu u nedjelju, 12. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close