Bez racionalnog objašnjenja

Blamaže za blamažom: BiH muke s golmanima

Osim što će Dušan Bajević otići u povijest kao najneuspješniji izbornik BiH, za njegovog mandata dogodile su se još neke stvari za koje nema razumnog objašnjenja.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2020. u 15:15 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dušan Bajević došao je dočekan od dijela BiH javnosti kao "spasitelj" koji će vratiti reprezentaciju BiH na pravi kolosijek s kojeg je sišla za vladavine Roberta Prosinečkog, no dogodilo se suprotno.

Bajević je vodio reprezentaciju u sedam utakmica i poraz u Nizozemskoj (1:3) je njegov četvrti. Nije nijednom uspio odvesti momčad do pobjede, a ubilježo je tri remija, od kojih je onaj od Sjeverne Irske, i ispadanje na jedanaesterce, teži od bilo kojeg poraza.

Istina, Bajević je vodio reprezentaciju u neizvjesna vremena pandemije i, kao i većina izbornika, bio je suočen s velikim brojem otkaza. No, svejedno nema opravdanja za sve što se događalo s vratarima.

Podsjetimo, Bajević je dopustio Asmiru Begoviću da napusti reprezentaciju, pa je Jasmin Burić dobio koronu. Stoga je Bajević za utakmicu protiv Poljske među pričuve uvrstio 47-godišnjeg trenera vratara Gorana Brašnića!

No, ako je tada bio prisiljen improvizirati, kako objasniti da je sada za Nizozemsku pozvao trenera vratara Sarajeva, davno umirovljenog, Adija Adilovića? Zbog čega poziv nije mogao otići nekome aktivnom vrataru, bilo kojem, NS BiH nije objasnio.

Na toj utakmici u Amsterdamu dogodio se još jedan gaf. Branio je Ibrahim Šehić, ali nije nosio vratarski nego igrački dres. NS BIH je “objasnio” taj potez time da je UEFA odbila četiri ponuđene garnitute te da su prisiljeni bili na taj potez.

Šehić nije mogao nositi žuti golmanski dres, zato jer su domaći igrali u narandžastim dresovima, slične boje. To da Nizozemci igraju u narandžastim dresovima očito je iznenadilo NS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close