Trener Dinama

Bjelica: Vjerujem u prolaz, ali trebat će nam koncentracije i strpljenja

"Igramo protiv momčadi koja je po godinama iskusnija od nas, a i odigrala je više ovakvih utakmica. Zato će nam trebati koncentracije i strpljenja u igri", kazao je Bjelica.
Sport / Nogomet | 20. 02. 2019. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica istaknuo je u srijedu da vjeruje u prolaz, ali da će njegovi igrači morati pokazati koncentraciju i strpljenje u igri.

"Igramo protiv momčadi koja je po godinama iskusnija od nas, a i odigrala je više ovakvih utakmica. Zato će nam trebati koncentracije i strpljenja u igri", kazao je Bjelica na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorie Plzen, koja se igra u četvrtak na Maksimiru u 18.55 sati.

U prvom susretu Dinamo je poveo u 41. minuti golom Danija Olma i kontrolirao je utakmicu, a onda je Viktoria izjednačila u 54. minuti pogotkom stopera Ludeka Pernice. Isti je igrač u 83. minuti nakon kornera donio pobjedu češkom prvaku, javlja Hina.

"Dobro je da smo šamar primili u prvoj utakmici. Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. Kada gledam kako igrači treniraju i koliko željno čekaju utakmicu, vjerujem da će tu energiju, uz pomoć navijača, pokazati i na terenu", dodao je Bjelica.

Foto: Pixsell / Nenad Bjelica

Standardni desni branič Petar Stojanović neće igrati zbog žutih kartona, ali u momčad se vraća veznjak Izet Hajrović, koji je jedan od najboljih Dinamovih igrača ove sezone.

"Što se tiče desnog braniča imamo nekoliko mogućnosti, tu su Šitum, Moharrami i Rrahmani. Važno je da su svi zdravi, imamo 25 igrača na raspolaganju. Izgleda da će mi najveći problem biti odabrati početnih 11", rekao je Bjelica, dodavši kako će jednako biti zadovoljan prođe li Dinamo nakon 90 minuta ili tek poslije penala: "Želimo biti bolji u 90 minuta, ali ako to bude nakon produžetaka ili penala bit ćemo jednako sretni. Važno je da koncentracija čitavu utakmicu bude na maksimalnoj razini", javlja Hina.

Jedan od ključnih Dinamovih igrača ove sezone je veznjak mlade španjolske reprezentacije Dani Olmo.

Foto: Pixsell / Dani Olmo

"Atmosfera u momčadi je odlična. Emocije su velike i rastu kako se bliži utakmica. Dinamo je imao puno dobrih igrača koje nisu imali priliku igrati u ovakvoj atmosferi i moramo to iskoristiti. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu", kazao je Olmo.

Kopirati
Drag cursor here to close