Trener Dinama

Bjelica: U tajnosti smo držali formaciju

"U tajnosti smo držali svoju taktiku. Rekao sam igrčima da ne govore o tome. S obzirom da smo odradili samo jedan trening, izgleda da je ispalo dobro," kazao je Bjelica sa smiješkom.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2019. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamov trener Nenad Bjelica velikim je pljeskom dočekan na novinarskoj konferenciji nakon što su ''Modri'' deklasirali Atalantu sa 4-0 u susretu prvog kola C skupine Lige prvaka.

"Odigrali smo skoro perfektnu utakmicu," kazao je Bjelica dodavši: "Bili smo 70-tak minuta savršeni, a onda smo imali lagani pad koncentracije."

"Pobijedili smo moćnu ekipu koja puno zabija. Mi vjerujemo u sebe i igramo s puno samoouzdanja. Naravno, da nam ovakvi uspjesi još više dižu samopouzdanje, ali ispred nas je još puno posla," dodao je.

Strateg ''Modrih'' iznenadio je s početnim sastavom zaigravši od prve minute s trojicom centralnih braniča (Dilaver, Theophile-Catherine, Perić) i bez Gojaka i Hajrovića, javlja Hina.

"U tajnosti smo držali svoju taktiku. Rekao sam igrčima da ne govore o tome. S obzirom da smo odradili samo jedan trening, izgleda da je ispalo dobro," kazao je Bjelica sa smiješkom.

Kazao je kako mu je ovo bila jedna od najdražih pobjeda, ali i kako vjeruje da su najljepše pobjede tek pred njim.

"Imali smo puno lijepih i velikih utakmica. Recimo ona protiv Ferencvaros, pa Benfica, Viktoria Plzen, Feneerbahče... Međutim, vjerujem kako su one najljepše pobjede tek pred nama."

Osvrnuo se i na nastup trostrukog strijelaca Mislava Oršića.

"O njemu govore njegovui golovi. To je jedan jako pošten dečko koji se na krilu žrtvuje za momčad. Mislav je zagrebački dečko koji je imao jako težak put, a svojom je zaslugom stigao na ovu razinu,"

Prokomentirao je i rezultat druge utakmice u kojoj je Manchester City na gostovanju pobijedio Šahtar.

"Dobro je da je City pobijedio, to je bolje za nas. To će nam pomći da lakše ostanemo u Europi," naglasio je Bjelica.

Njegov kolega na suprotnoj strani Gian Piero Gasperini bio je utučen nakon teškog poraza, javlja Hina.

"Dinamo je u prvom poluvremenu nadvisio Atalantu u svim nogometnim elementima. U drugom dijelu gledali smo izjednačeniju igru, ali nismo se mogli vratiti. Dinamo je u potpunosti zaslužio pobjedu," poručio je talijanski stručnjak dodavši: "Ovo je bila teška lekcija iz koje moramo izvući pouke. Ovo je Liga prvaka, jedna viša razina. Treba se prilagoditi i učiti na pogreškama."

Kopirati
Drag cursor here to close