Netko naš im vodi 'knjige'?

Bizarna greška: Veroni pobjeda nad Romom za zelenim stolom!

Roma je kažnjena jer su kao mladog igrača na svom popisu za ovu utakmicu uvrstili Amadoua Diawaru. Međutim, veznjak je napunio 23 godine ovog srpnja, što znači da više ne može ući na listu U22 igrača koje svaka momčad može dodatno prijaviti.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2020. u 21:25

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Roma gubi bodove iako je rezultat glasio 0:0

Nogometaši Hellas Verone minulog su vikenda otvorili novu sezonu u Serie A. U prvom kolu ugostili su Romu, a utakmica je završena bez golova.

Međutim, momčad hrvatskog stratega Ivan Jurića zaradit će sva tri boda iz tog susreta zbog administrativne greške ''Vučice'', koja bi mogla izazvati velik revolt kod njihovih navijača.

Naime, rimski klub je kažnjen jer je kao mladog igrača na svom popisu igrača za ovu utakmicu uvrstio Amadoua Diawaru. Međutim, veznjak je napunio 23 godine ovog srpnja, što znači da više ne može ući na listu U22 igrača koje svaka momčad može dodatno prijaviti za prvenstvenu utakmicu.

Lega Serie A je informirala Romu oko ove greške, a kao konačan rezultat je gubitak tri boda, odnosno automatsko pripisivanje pobjede 3:0 Hellas Veroni.

Roma se žalila na ovu odluku jer tvrde da ova odluka nije utjecala na ishod utakmice jer su Romi na ovom susretu svakako ostala četiri prazna mjesta što se popisa seniora tiče te bi Diawara svakako zauzeo jedno od tih mjesta i sve bi bilo po propisima.

Ipak, Rimljani su kažnjeni, a žuto-plavi će uzeti sva tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close