Do kosti

Bivši suigrač: Tko nije trenirao s Mandžukićem ne zna što je bol!

"Trening protiv Marija značio je bol. Mario je često ulazio iza obrambenih igrača i ponekad skakao u leđa braničima kada su lopte bile visoke. Čak ni na treningu nije mogao dozvoliti da on izgubi", kaže Jan Kirchhoff.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2020. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Jan Kirchhoff, nekadašnji igrač Bayerna

Jan Kirchhoff jedan je od njemačkih nogometaša koji su puno obećavali u mlađim kategorijama, ali se kasnije nisu razvili do očekivane razine.

Ovaj visoki srednji branič (1,95 m) bio je član uglednih ekipa kao što su Mainz, Schalke, Bayern, Sunderland, Bolton Wanderers, ali se kasnije skrasio u nižim rangovima (Magdeburg), dok je trenutno član i kapetan trećeligaša Uerdingena.

Ujedno, kao kolumnist piše za "Goal" o svojoj dinamičnoj karijeri nogometaša, a u prvoj kolumni piše o Mariju Mandžukiću, s kojim je svojevremeno trenirao u Bayernu.

Naime, na pitanje koji mu je protivnik u karijeri bio najteži, odgovara kako je takvog nogometaša susreo u vlastitoj ekipi!

Foto: Bundesliga / Bog prašta, ali Mario ne...

"Fizički gledano, to je bio moj bivši suigrač Mario Mandžukić. Trening protiv Marija značio je bol. Uvijek je tražio fizički kontakt i pokušavao je blokirati svaku dugu loptu. Mario je često ulazio iza obrambenih igrača i ponekad skakao na leđa braničima kada su lopte bile visoke. Čak ni na treningu nije mogao dozvoliti da on izgubi", piše Kirchhoff.

On kaže kako Mandžo nije nikome nije praštao, čak ni njima, suigračima na treningu.

"Kad bi Mario u igri 'ševe' na treningu predugo ostao u sredini , odmah bi počeo pritiskati na sve načine. Kao izravni Marijev protivnik, teško ste mogli dobro trenirati. Fizički bi vas kaznio", kaže Jan Kirchhoff.

"Još se sjećam jednog ili dva treninga u kojima sam se morao povući pred njim. Jednom smo igrali turnir pet na pet i taj dan sam stvarno dobro trenirao. U igri sam uzeo loptu paralelno s linijom šesnaesterca i upravo se spremao pucati u dalji kut, a onda se Mario iznenada sa strane zaletio poput čovjeka koji je podivljao. Dijelom zbog straha, a dijelom iz opreza, jednostavno sam pustio loptu", kaže Nijemac.

Dodaje ipak kako i sam više voli malo čvršći pristup treningu, a što se tiče tog vremena s Mandžukićem u Bayernu, kaže kako nikada nije bilo zlonamjerne akcije Mandžukića, iako ''ponekad boli''.

"Moram iskreno reći: Tada sam kao mladi igrač imao puno poštovanja prema njemu i njegovoj agresivnosti i kvaliteti. Uvijek sam se pokušavao suprotstaviti tome, ali nisam se želio otvoreno sukobiti s njim. Sjećam se da je i Pep Guardiola znao reći Mariju - Možda trebaš prebaciti u manju brzinu i igrati manje agresivno", prisjeća se Kirchhoff.

Kirchhoff je s Bayernom imao ugovor od 2013. do 2016., uz jednosezonsku posudbu u Schalkeu. Za bavarskog velikana ubilježio je samo sedam nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close