Daniel Keita-Ruel

Bivši pljačkaš pošte debitirao s dva pogotka u Zweiti!

Iako nadaren nogometaš, momak koji je očito imao viška adrenalina, upao je u loše društvo, koje je opljačkalo dvije pošte i jedan supermarket.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniel Keita-Ruel (28) je njemačko-francuski nogometaš koji od ove sezone igra za njemačkog drugoligaša Greuther Fürth.

Ovaj nogometaš je u prvom kolu njemačke Zweite postigao dva pogotka za svoj klub u pobjedi od 3:1 protiv Sandhausen, a praktično je sam preokrenuo vodstvo protivnika od 1:0.

Sam po sebi, uz tolike vijesti o vrhunskim nogometnim zvijezdama, Keita-Ruel vjerojatno bi izuzetno teško dolazio u novinske naslove kad ne bi bilo njegove sumnjive prošlosti.

Naime, ovaj je nogometaš 2011. godine osuđen na pet i pol godina zatvora zbog sudjelovanja u oružanoj pljački!

Iako nadaren nogometaš, momak koji je očito imao viška adrenalina, upao je u loše društvo, koje je opljačkalo dvije pošte i jedan supermarket. Na suđenju nije želio odati jednog od sudionika pljačke, te je dobio strožu kaznu.

U zatvoru je proveo tri godine, ali nije odustajao od svoga sna o igranju profesionalnog nogometa.

"Još sam bio mlad i glup dečko koji je imao pogrešne prijatelje. Htio sam ispasti cool, misleći meni se ne može ništa dogoditi. Bila je to najveća pogreška moga života", kazao je Keita-Ruel kasnije, po izlasku iz zatvora.

Kaže kako se danas zna nositi sa svojom prošlošću, a vrijeme provedeno u zatvoru promijenilo je njegov način razmišljanja i pristupa životu.

Još jedna zanimljivost s utakmice između Fürtha i Sandhausena bio je i nastup Islanđanina Rúrika Gíslasona za Sandhausen. Gíslason je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji proglašen najljepšim nogometašem.

Na ovoj je utakmici Islanđanin bio asistent za privremeno vodstvo svoga kluba od 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close